Musaca de conopidă
Dacă îţi place la nebunie conopida, o musaca în care aceasta este în "centrul atenţiei" este preparatul ideal pentru tine. Iată cum să o prepari rapid:
Ingrediente
1 conopidă,
500 grame carne macră,
1 ceapă,
3 linguri unt,
1 ou,
sare,
piper,
2 linguri pesmet.
Mod de preparare
Se rupe conopida în bucheţele, fără cotoare, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare.
Se scurg de apă.
Carnea tocată se căleşte cu o ceapă tocată mărunt.
Se adaugă un praf de piper, sare şi un ou.
Se unge o formă cu unt, se presară pesmet.
Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal.
Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară pesmet, se adaugă o lingură de unt.
Se pune la cuptor. Când este gata se răstoarnă.