Molura cu rosii si ardei
Acest fel de mancare nu are doar un aspect deosebit, datorita combinatiei de culori, ea aduce un continut bogat de potasiu, vitamina A si vitamina C. Astfel incat molura cu rosii si ardei este un preparat excelent pentru aceasta perioada, cand avem nevoie de cat mai multe vitamine.
Ingrediente:
2 cartofi curatati de coaja, fierti si taiati felii
2 ardei grasi rosii copti, taiati felii in lungime
2 bulbi de molura
piper pentru gust
2 lingurite ulei de legume
2 lingurite seminte de molura
1/2 cana suc de rosii
1/4 lingurita cimbru
sare de mare pentru gust
Mod de preparare:
1. Se pune cuptorul in functiune si se lasa sa se incalzeasca.
2. Se aranjeaza cartofii si feliile de ardei gras pe platou si se pun deoparte.
3. Se taie fiecare bulb de molura in felii groase de 1 cm. Se pun pe o tava, se presara deasupra piper si se ung cu 2 lingurite de ulei. Se da tava la cuptor si se lasa intre 5 si 8 minute sau pana cand feliile sunt moi. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca si se pun pe platou, presarandu-se deasupra semintele de molura.
4. Se combina lingurita ramasa de ulei cu sucul de rosii, cimbrul si sarea de mare, daca este necesar. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena care se toarna peste legumele de pe platou.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 105 calorii; 2,5 g proteine; 15,7 carbohidrati; 3,8 g grasimi; 0 mg colesterol; 60 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente:
2 cartofi curatati de coaja, fierti si taiati felii
2 ardei grasi rosii copti, taiati felii in lungime
2 bulbi de molura
piper pentru gust
2 lingurite ulei de legume
2 lingurite seminte de molura
1/2 cana suc de rosii
1/4 lingurita cimbru
sare de mare pentru gust
Mod de preparare:
1. Se pune cuptorul in functiune si se lasa sa se incalzeasca.
2. Se aranjeaza cartofii si feliile de ardei gras pe platou si se pun deoparte.
3. Se taie fiecare bulb de molura in felii groase de 1 cm. Se pun pe o tava, se presara deasupra piper si se ung cu 2 lingurite de ulei. Se da tava la cuptor si se lasa intre 5 si 8 minute sau pana cand feliile sunt moi. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca si se pun pe platou, presarandu-se deasupra semintele de molura.
4. Se combina lingurita ramasa de ulei cu sucul de rosii, cimbrul si sarea de mare, daca este necesar. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena care se toarna peste legumele de pe platou.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 105 calorii; 2,5 g proteine; 15,7 carbohidrati; 3,8 g grasimi; 0 mg colesterol; 60 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).