Miel la gratar cu garnitura de kiwi si menta
Traditia de Paste cere pregatirea unor mancaruri de miel pentru a sarbatori asa cum se cuvine Invierea. Daca iti place carnea la gratar si garniturile mai putin obisnuite, poti incerca aceasta reteta:
500 grame de muschi sau pulpa de miel, taiata felii
1 lamaie stoarsa
3 catei de usturoi curatate
1 cana fasole (din conserva, fara lichid)
1 ardei gras
60 grame branza feta, faramitata
3 kiwi, curatate si taiate bucatele
1 lingura de frunze de menta, maruntite
1 lingura ulei de masline
1. Incinge gratarul.
2. Pune sucul de lamaie si usturoiul in blender. Amesteca pana la uniformizare. Unge carnea de miel cu amestecul si las-o deoparte 30 de minute.
3. Unge gratarul cu ulei. Pune carnea pe gratar si las-o sa se prajeasca suficient. Pune-o deoparte 15 minute, inainte de a o taia.
4. Taie si amesteca fasolea, ardeiul si branza feta intr-un vas mare. Amesteca kiwi, menta si uleiul intr-un blender pana la uniformizare. Adauga peste miel, cu sare si piper dupa gust.
Rezulta 6 portii.
Ingrediente:
500 grame de muschi sau pulpa de miel, taiata felii
1 lamaie stoarsa
3 catei de usturoi curatate
1 cana fasole (din conserva, fara lichid)
1 ardei gras
60 grame branza feta, faramitata
3 kiwi, curatate si taiate bucatele
1 lingura de frunze de menta, maruntite
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
1. Incinge gratarul.
2. Pune sucul de lamaie si usturoiul in blender. Amesteca pana la uniformizare. Unge carnea de miel cu amestecul si las-o deoparte 30 de minute.
3. Unge gratarul cu ulei. Pune carnea pe gratar si las-o sa se prajeasca suficient. Pune-o deoparte 15 minute, inainte de a o taia.
4. Taie si amesteca fasolea, ardeiul si branza feta intr-un vas mare. Amesteca kiwi, menta si uleiul intr-un blender pana la uniformizare. Adauga peste miel, cu sare si piper dupa gust.
Rezulta 6 portii.