Cauta in 21.294 retete

Mamaliga cu branza, lapte, oua si unt

Aroma este divina, gustul, la fel. Este simplu de preparat, ieftina, buna si calda, buna si rece. Are un secret: folositi ingrediente cumparate doar din piata (branza, mirodeniile, laptele, smantana), si o sa vedeti diferenta.

 

Ingrediene: 700 grame malai, jumatate de pachet de unt, 500-600 grame telemea de oaie (grasa si putin sarata), un litru de lapte, 6-8 oua, cimbru uscat, piper, smantana pentru servit.

Preparare:
1.    Pune la fiert un litru de lapte, in care adaugi o cana de apa. Pune si putina sare. Cand fierbe pune o bucatica de unt, si toarna dintr-o data malaiul. Amesteca. Lasa sa fiarba si amesteca din cand in cand, circa 10 minute. Da deoparte.
2.    Bate intr-un castron ouale, ca pentru omleta, si adauga in ele o lingura-doua de smantana. Adauga o lingura cu cimbru uscat, pudra, si piper macinat proaspat din belsug. Bate din nou.
3.    Rade pe razatoarea mare branza. Unge un vas cu peretii grosi (ideal este un tuci clasic), cu unt, si tapeteaza-l cu pesmet.
4.    Pune cu o lingura mamaliga, in strat subtire. Netezeste cu lingura uda. Pune branza rasa. Cu un polonic pune oua batute peste branza. Apoi inca un strat de mamaliga, si tot asa. Ideal este sa pui trei randuri de branza. Ultimul trebuie sa fie mamaliga.
5.    Presara peste ultimul strat de mamaliga putin cascaval ras, sau telemea. Bate un ou si imprastie-l peste, ca sa faca „fata” frumoasa. Da tuciul in cuptor la foc mic, o ora! Serveste cu smantana. Inceaca si cu salata de rosii alaturi – este un vis!

Sfat Eva: Poti adauga slaninuta afumata (cumparata tot din piata), taiata felii subtiri si trasa cateva minute in tigaia incinsa, fara ulei. O pui peste branza inainte de a turna oul batut, la fiecare strat.
 

Comentarii (4)

  • Tina  pe 11 iul 2009, 09:40
    Si gata 3 kg s-au pus!!!!

    Doamne, Doamne, nu ne mai incitati cu asemenea bunatati! Niciodata n-am invidiat pecineva ; decat persoanele care pot maca si pot face amor ...."FARA SA SE VADA", fara urmari ! OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!

  • ioana-50  pe 11 iul 2009, 18:48
    retetele bunicii

    da e o bunatate,o facea bunica la tara,dar acum cum sa mananc asa ceva ca ma chinui de 3 luni sa dau cateva kg jos.

  • nadea  pe 11 oct 2009, 22:06
    comentariu

    e foarte interesant

  • crazyanaid  pe  6 nov 2009, 21:34
    ingrasa si totusi e gustos, nu?

    cred ca voi incerca si eu reteta cat de curand :) abia astept !

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod