Lasagna cu legume
Nu-ţi place carnea, dar ai mânca o lasagna ca la ea acasă. Atunci soluţia cea mai bună în cazul tău este să prepari o lasagna cu legume. Un preparat uşor de făcut, dar mai ales extrem de sănătos.
3 linguri sos pesto (borcan)
250 ml lapte
450 g spanac congelat
2 linguri busuioc tocat
2 gălbenuşuri
400 g cremă de brânză
sare, piper
500 g ardei gras roşu
400 g ciuperci champignon
600 g dovlecei
2 linguri ulei
125 g blat de lasagna
2 linguri făină
2 linguri unt
Legumele se taie mărunt, iar verdeaţa de amestecă cu spanacul, crema de brânză, sarea şi piperul. Dovlecelul se prăjeşte în ulei şi apoi se condimentează. Legumele, pastele şi brânza se aşează în straturi, peste prima foaie de lasagna. În paralel, se pregăteşte un sos bechamel din făină, unt, lapte şi pesto, care se toarnă peste ingredintele din forma în care au fost puse şi celelalte produse. Se bagă la cuptor, unde se lasă circa 40 de minte.
Poftă bună!
Ca şi ingredinte ai nevoie de:
3 linguri sos pesto (borcan)
250 ml lapte
450 g spanac congelat
2 linguri busuioc tocat
2 gălbenuşuri
400 g cremă de brânză
sare, piper
500 g ardei gras roşu
400 g ciuperci champignon
600 g dovlecei
2 linguri ulei
125 g blat de lasagna
2 linguri făină
2 linguri unt
Mod de preparare:
Legumele se taie mărunt, iar verdeaţa de amestecă cu spanacul, crema de brânză, sarea şi piperul. Dovlecelul se prăjeşte în ulei şi apoi se condimentează. Legumele, pastele şi brânza se aşează în straturi, peste prima foaie de lasagna. În paralel, se pregăteşte un sos bechamel din făină, unt, lapte şi pesto, care se toarnă peste ingredintele din forma în care au fost puse şi celelalte produse. Se bagă la cuptor, unde se lasă circa 40 de minte.
Poftă bună!