Gutui umplute cu carne si nuca
Este o reteta cu aer oriental, speciala si rafinata, dar deloc greu de facut.
Ingrediente: opt gutui mari, 600 grame pulpa de porc, 100 grame nuca, cimbru, o lingura de zahar, un pahar de vin rosu, piper, sare, ulei, un galbenus de ou.
Preparare:
- Spala gutuile si, cu un cutit cilindric, scoate miezul fara sa strapungi gutuia. Scoate cea mai mare parte din miezul gutuilor, cu o lingurita sau cu un cutit. Pune fructele scobite in apa in care ai stors o jumatate de lamaie (pentru a nu oxida) si sa nu se piarda aroma. Pastreaza miezul.
- Toaca carnea (ideal este sa nu o dai prin masina si sa o toci cu un cutit), cat de mare se poate. Adauga un galbenus de ou, sare, piper, o lingura de ulei, cimbru si nuca pisata. Amesteca bine cu mana, ca sa se omogenizeze totul foarte bine.
- Umple gutuile bine si pune-le intr-o tava, adauga o canita mica de apa, acopera cu folie si da la cuptor circa 30-40 de minute.
- Pune la ars o lingura de zahar si in caramelul format pune miezul scobit din gutui, tocat marunt. Amesteca. Cand s-au inmuiat bucatelele de gutuie, stinge cu vin rosu. Lasa sa fiarba putin.
- Rastoarna sosul peste gutuile puse la cuptor si lasa totul descoperit, la foc mic, inca 30 de minute.
- Serveste gutuile cu sos, fara nimic altceva, pentru ca nu mai au nevoie de nimic!
Ingrediente: opt gutui mari, 600 grame pulpa de porc, 100 grame nuca, cimbru, o lingura de zahar, un pahar de vin rosu, piper, sare, ulei, un galbenus de ou.
Preparare:
- Spala gutuile si, cu un cutit cilindric, scoate miezul fara sa strapungi gutuia. Scoate cea mai mare parte din miezul gutuilor, cu o lingurita sau cu un cutit. Pune fructele scobite in apa in care ai stors o jumatate de lamaie (pentru a nu oxida) si sa nu se piarda aroma. Pastreaza miezul.
- Toaca carnea (ideal este sa nu o dai prin masina si sa o toci cu un cutit), cat de mare se poate. Adauga un galbenus de ou, sare, piper, o lingura de ulei, cimbru si nuca pisata. Amesteca bine cu mana, ca sa se omogenizeze totul foarte bine.
- Umple gutuile bine si pune-le intr-o tava, adauga o canita mica de apa, acopera cu folie si da la cuptor circa 30-40 de minute.
- Pune la ars o lingura de zahar si in caramelul format pune miezul scobit din gutui, tocat marunt. Amesteca. Cand s-au inmuiat bucatelele de gutuie, stinge cu vin rosu. Lasa sa fiarba putin.
- Rastoarna sosul peste gutuile puse la cuptor si lasa totul descoperit, la foc mic, inca 30 de minute.
- Serveste gutuile cu sos, fara nimic altceva, pentru ca nu mai au nevoie de nimic!