Friptură de porc cu chimen
Se apropie Crăciunul, deci ai nevoie de o reţetă delicioasă pentru tradiţionala friptură de porc. Îţi propunem friptura de porc cu chimen, care este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă şi rafinată.
2 kilograme pulpă de porc,
1 linguriţă chimen,
sare după gust
Carnea de porc se sărează şi se lasă deoparte timp de jumătate de oră.
Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă 5 linguri de apă şi se presară chimenul.
Se pune la cuptor, la foc potrivit.
Se unge din când în când cu zeama din tavă. Dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau două de apă.
Se ţine la cuptor aproximativ două ore, până ce carnea este moale şi bine pătrunsă.
Se taie felii şi se serveşte cu sosul din tavă.
Ingrediente:
2 kilograme pulpă de porc,
1 linguriţă chimen,
sare după gust
Preparare:
Carnea de porc se sărează şi se lasă deoparte timp de jumătate de oră.
Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă 5 linguri de apă şi se presară chimenul.
Se pune la cuptor, la foc potrivit.
Se unge din când în când cu zeama din tavă. Dacă aceasta scade, se mai adaugă o lingură sau două de apă.
Se ţine la cuptor aproximativ două ore, până ce carnea este moale şi bine pătrunsă.
Se taie felii şi se serveşte cu sosul din tavă.