Flori de dovlecel umplute cu ricotta si menta
Un preparat usor de facut si plin de savoare.
Ingrediente
4 portii
200 gr branza ricotta sfaramicioasa
1/4 nucsoara, rasa fin
o mana de parmezan proaspat ras
coaja rasa de lamaie
frunzele de la o legatura mica de menta proaspata, tocate fin
1-2 ardei iuti rosii proaspeti
sare de mare si piper negru
200 gr faina care creste singura
350 ml vin alb sau apa carbogazoasa
8 flori de dovlecel
Mod de preparare
- Bateti ricotta intr-un castron cu nucsoara, parmezanul, coaja de lamaie si cea mai mare parte a mentei si a ardeiului iute. Condimentati cu sare si piper dupa gust;
- Pentru a prepara un aluat usor si bun, puneti faina si putina sare intr-un castron adanc. Turnati vinul alb si bateti cu telul pana cand obtineti un amestec gros si omogen. Deschideti cu grija florile de dovlecel si rupeti staminele dinauntru. Clatiti-le usor cu apa;
- Cu o lingurita umpleti cu grija fiecare floare cu amestecul de ricotta. Si apoi trageti petalele in jurul umpluturii sigiland-o complet;
- Luati-va la indemana un cleste cu care sa scoateti florile din ulei si asezati pe o farfurie un strat dublu de hartie absorbanta. Turnati uleiul intr-un vas mare si adanc. Incingeti-l la 180 de grade. Scufundati florile umplute in aluat, avand grija sa fie complet acoperite. Apoi puneti-le in uleiul incins. Lasati-le la prajit pana cand devin aurii si crocante. Apoi scoateti-le si uscati-le pe prosopul de hartie.
Reteta propusa de Dan Silviu Boerescu si inspirata din cartea lui Jamie Oliver “Acasa la Jamie – Gateste-ti o viata frumoasa".