Fasole mexicana cu pui
Alege, pentru aceasta reteta, fasole rosie, gata fiarta. Este cea care da gustul special mancarii.
- 300 de grame de fasole rosie din conserva,
- doi piepti de pui,
- un ardei rosu gras, mare,
- doua cepe rosii,
- o cutie de rosii decojite din conserva,
- doua linguri de oregano uscat, o lingura de cimbru, jumatate de lingurita de pudra de ardei iute,
- ulei masline, sare, piper.
Serveste calda cu lipii nedospite.
Ingrediente:
- 300 de grame de fasole rosie din conserva,
- doi piepti de pui,
- un ardei rosu gras, mare,
- doua cepe rosii,
- o cutie de rosii decojite din conserva,
- doua linguri de oregano uscat, o lingura de cimbru, jumatate de lingurita de pudra de ardei iute,
- ulei masline, sare, piper.
Preparare:
- Taie ceapa si ardeiul in fasii subtiri si caleste-le in ulei. Adauga rosiile decojite, taiate in bucatele maruntite si tot sucul.
- Adauga ierburile (oreganul, cimbrul), praful de ardei si potriveste de sare si piper. Amesteca bine si mai lasa totul pe foc inca cinci minute.
- Taie pieptul de pui in bucatele si adauga-l in sos. Pune si fasolea rosie (fiarta deja). Lasa totul la foc 20 de minute.
Serveste calda cu lipii nedospite.