Criză: 3 mese pe zi cu 1 euro
1. Micul dejun
Pâine prăjită - 2 felii = 20 de bani (o pâine de 1 leu)1 ou fiert = 40 de bani
Total mic dejun = 60 de bani
2. Prânz
Tocăniţă de cartofi (1 porţie)
Ingrediente
3 cartofi = 1 leu (3,5 lei/kilogram)
1 ceapă = 20 de bani (1,20 lei/kilogram)
1/2 ardei capia = 30 de bani (12 lei/kilogram)
1 morcov = 10 bani (2,5 lei/ kilogram)
3 linguri ulei = 30 de bani (6,7 lei = 500 grame)
piper şi sare = 10 bani
câteva fire de pătrunjel = 20 de bani (1 legătură = 1 leu)
Mod de preparare
Se curăţă cartofii de coajă şi se taie cubuleţe. Se toacă ceapa şi ardeiul. În uleiul încins se pun la călit ceapa şi ardeiul (se lasă aproximativ 5 minute). Se adaugă sarea şi piperul, se amestecă şi se pun cartofii peste. Se adaugă apă, cât să acopere cartofii. Se lasă la fiert la foc mediu până cartofii sunt fierţi (circa 30 minute). Se îndepărtează de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tocat.
Desert
Îngheţată de banane
Ingrediente
1 banană = 70 de bani (3,50 lei/kilogram)
Mod de preparare
Decojeşti banana şi o pui într-o pungă în congelator cu o seară înainte de a prepara îngheţata. Se pune banana îngheţată în robotul de bucătărie (poţi să foloseşti şi mixerul) şi se amestecă până obţii o consistenţă cremoasă şi delicioasă.
Total prânz = 2.90 lei
3. Cină
Supă de legume
Ingrediente
1 morcov = 10 bani
1/4 ţelină = 15 bani
1/2 ceapă = 10 bani
1 cartof = 30 de bani
1/2 linguriţă de Vegeta = 5 bani (14 lei/ kilogram)
Mod de preparare
Se pun legumele într-un vas cu apă la fiert. Se lasă pe foc până când legumele devin moi, apoi se adaugă Vegeta.
Total cină: 70 de bani
Total meniu: 4,2 lei
Poftă bună!