Colcannon
Iti oferim o reteta tipic irlandeza, cu care iti vei uimi familia sau prietenii. Simplu de preparat si apetisanta!
Ingrediente si cantitati:
1,5 kg de cartofi, bine spalati
3 linguri cu unt
1 1/4 ceasca cu lapte
piper negru, proaspat macinat
1 capatana de varza, taiata fideluta
500 grame de sunca sau bacon, calita si uscata
4 fire de praz, taiate fin
patrunjel proaspat taiat
Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Curata-i apoi cu un cutit, taie-i in cubulete, apoi zdrobeste-i bine, ca pentru piure. Adauga 1 lingura cu unt, apoi laptele caldut, treptat, si un praf de piper.
2. Fierbe varza in apa nesarata, pana cand isi schimba culoarea. Adauga 2 linguri cu unt. Acopera oala cu capacul pret de 2 minute, apoi scurge-o de apa si pune-o intr-o oala.
3. In alta oala, pune sunca in apa, la fiert. Las-o pe foc timp de 45 de minute, pana devine frageda, apoi scurge-o de apa.
4. In oala cu piure, adauga varza, prazul si sunca, amestecand usor. Se serveste imediat, cu o lingurita cu unt in fiecare farfurie si cu patrunjel proaspat tocat presarat deasupra.
Ingrediente si cantitati:
1,5 kg de cartofi, bine spalati
3 linguri cu unt
1 1/4 ceasca cu lapte
piper negru, proaspat macinat
1 capatana de varza, taiata fideluta
500 grame de sunca sau bacon, calita si uscata
4 fire de praz, taiate fin
patrunjel proaspat taiat
Mod de preparare:
1. Fierbe cartofii in coaja circa 30 de minute. Curata-i apoi cu un cutit, taie-i in cubulete, apoi zdrobeste-i bine, ca pentru piure. Adauga 1 lingura cu unt, apoi laptele caldut, treptat, si un praf de piper.
2. Fierbe varza in apa nesarata, pana cand isi schimba culoarea. Adauga 2 linguri cu unt. Acopera oala cu capacul pret de 2 minute, apoi scurge-o de apa si pune-o intr-o oala.
3. In alta oala, pune sunca in apa, la fiert. Las-o pe foc timp de 45 de minute, pana devine frageda, apoi scurge-o de apa.
4. In oala cu piure, adauga varza, prazul si sunca, amestecand usor. Se serveste imediat, cu o lingurita cu unt in fiecare farfurie si cu patrunjel proaspat tocat presarat deasupra.