Cauta in 21.294 retete

Ciuperci cu legume si cascaval la cuptor

Un preparat care se face usor si poate fi un aperitiv, un fel de mancare in sine sau o garnitura.

Ingrediente:


- trei morcovi,
- o ceapa,
- o telina mica,
- doi dovlecei,
- doi ardei grasi (unul verde, unul rosu),
- 100 de grame de masline putin sarate (eventual fara samburi),
- 300-400 de grame de ciuperci,
- 100 de grame de cascaval,
- ulei, sare, piper.

Preparare:


1. Curata si taie legumele. Ceapa pestisori, telina, morcovul, dovleceii cubulete, ardeiul fideluta, ciupercile bucatele mari. Caleste fiecare leguma separat, in putin ulei incins. Incepe cu ceapa, morcovul si telina, ardeiul, dovlecelul si la final ciupercile.
2. Pune legumele, pe rand, intr-un vas care merge la cuptor. Adauga maslinele. Amesteca usor cu o spatula din lemn. Pune sare si piper. Rade din belsug cascaval, cat sa le acopere bine. Da vasul la cuptor 15 minute. Serveste cu paine prajita.

Sfat Eva: Poti pune un ardei iute, taiat foarte fin, printre legume, pentru o varianta picanta!

Comentarii (2)

  • doina  pe 23 mai 2009, 23:22
    ciupercicu legume

    Se pot folosi si ciuperci din conserva.

  • mari  pe 20 mar 2010, 14:39
    .....

    am incercat si e foarte bun

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod