Ciuperci cu legume si cascaval la cuptor
Un preparat care se face usor si poate fi un aperitiv, un fel de mancare in sine sau o garnitura.
- trei morcovi,
- o ceapa,
- o telina mica,
- doi dovlecei,
- doi ardei grasi (unul verde, unul rosu),
- 100 de grame de masline putin sarate (eventual fara samburi),
- 300-400 de grame de ciuperci,
- 100 de grame de cascaval,
- ulei, sare, piper.
1. Curata si taie legumele. Ceapa pestisori, telina, morcovul, dovleceii cubulete, ardeiul fideluta, ciupercile bucatele mari. Caleste fiecare leguma separat, in putin ulei incins. Incepe cu ceapa, morcovul si telina, ardeiul, dovlecelul si la final ciupercile.
2. Pune legumele, pe rand, intr-un vas care merge la cuptor. Adauga maslinele. Amesteca usor cu o spatula din lemn. Pune sare si piper. Rade din belsug cascaval, cat sa le acopere bine. Da vasul la cuptor 15 minute. Serveste cu paine prajita.
Sfat Eva: Poti pune un ardei iute, taiat foarte fin, printre legume, pentru o varianta picanta!
Ingrediente:
- trei morcovi,
- o ceapa,
- o telina mica,
- doi dovlecei,
- doi ardei grasi (unul verde, unul rosu),
- 100 de grame de masline putin sarate (eventual fara samburi),
- 300-400 de grame de ciuperci,
- 100 de grame de cascaval,
- ulei, sare, piper.
Preparare:
1. Curata si taie legumele. Ceapa pestisori, telina, morcovul, dovleceii cubulete, ardeiul fideluta, ciupercile bucatele mari. Caleste fiecare leguma separat, in putin ulei incins. Incepe cu ceapa, morcovul si telina, ardeiul, dovlecelul si la final ciupercile.
2. Pune legumele, pe rand, intr-un vas care merge la cuptor. Adauga maslinele. Amesteca usor cu o spatula din lemn. Pune sare si piper. Rade din belsug cascaval, cat sa le acopere bine. Da vasul la cuptor 15 minute. Serveste cu paine prajita.
Sfat Eva: Poti pune un ardei iute, taiat foarte fin, printre legume, pentru o varianta picanta!