Ciorba de ciuperci cu perisoare de carne
O mancare delicioasa, satioasa, si foarte potrivita dupa o zi lunga de munca obositoare.
Ingrediente:
- un piept de pui,
- doi morcovi,
- o telina mica,
- un pastarnac,
- doua cepe mari,
- doi catei de usturoi,
- 300- 400 de grame de ciuperci,
- o legatura de patrunjel,
- doua oua,
- o lingura de smantana,
- sare, ulei.
Preparare:
1. Da prin masina de tocat pieptul de pui, apoi un morcov si o ceapa, si cateii de usturoi. Toaca fin, jumatate din legatura de patrunjel. Amesteca totul cu o lingura sau cu mana. Adauga o lingura de ulei, un ou, sare si piper, dupa gust. Amesteca bine. Cu mana umeda, fa guguloaie cat nucile, din carnea tocata. Pune-le la fiert in apa fierbinte, la foc mic ca sa nu se sfarame.
2. Separat, intr-o oala, pune putin ulei si adauga ceapa, morcovul, telina si pastarnacul taiate ca pentru ciorba. Pune un parf de sare si capac, si lasa legumele sa se inabuse.
3. Curata si taie ciupercile in bucati mari. Cand legumele s-au inmuiat, adauga ciupercile si lasa totul la inabusit, mai departe. Nu este nevoie sa adaugi apa. Ciupercile si legumele lasa zeama lor. Amesteca din cand in cand.
4. Cand perisoarele din carne sunt aproape fierte, scoate-le pe rand din apa cu o lingura. Toarna apa in care au fiert perisoarele peste legumele si ciupercile inabusite. Lasa ciorba sa fiarba circa 10 minute. Pune perisoarele, da focul mic, si lasa totul pe foc inca cinci minute.
5. Intr-o farfurie bate bine un ou, adauga o lingura de smantana si putina apa. Rastoarna dintr-o data oul batul in ciorba. Stinge focul si pune restul de patrunjel tocat.
Sfat Eva. Poti acri ciorba cu o cana de bors sau cu zeama de la o lamaie.