Ciocanele de pui cu miere si cimbru
Pentru astazi, iti recomandam o reteta consistenta, o combinatie inedita de arome si gusturi. Ciocanelele de pui cu miere si cimbru se pot servi cu piure de cartofi batut cu lapte si unt. Pentru a obtine un piure de cartofi alb, laptele se adauga fierbinte. Dupa aceea, se bate cu mixerul. Este o reteta ideala pentru un pranz satios. Spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:
12 ciocanele de pui (partea inferioara a pulpelor);
150 g unt;
200 ml supa de pui;
4 catei de usturoi;
2 linguri miere;
1 legatura cimbru proaspat (sau o lingurita cimbru uscat);
6 portii orez fiert;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Ciocanelele de pui se spala, se usuca cu un servet, apoi se sareaza si se pipereaza.
2. Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o tigaie si se prajesc ciocanelele 12-15 minute, la foc domol, pana se rumenesc uniform.
3. Separat, intr-un vas, se topeste untul ramas, se adauga supa de pui si jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa vasul pe foc domol, pentru a fierbe pana cand sosul scade la jumatate.
4. In vasul cu ciocanelele prajite se adauga usturoiul pisat, mierea si sosul preparat. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, la foc mic, fara capac, pana se evapora o parte din zeama din vas. Se condimenteaza cu restul de cimbru si cu sare si piper, dupa gust.
5. Pe fiecare farfurie, se aranjeaza garnitura de orez (pe mijloc) si cate 2 ciocanele; deasupra se toarna sosul din vas.
Timp de preparare: 50 de minute.
Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:
12 ciocanele de pui (partea inferioara a pulpelor);
150 g unt;
200 ml supa de pui;
4 catei de usturoi;
2 linguri miere;
1 legatura cimbru proaspat (sau o lingurita cimbru uscat);
6 portii orez fiert;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Ciocanelele de pui se spala, se usuca cu un servet, apoi se sareaza si se pipereaza.
2. Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-o tigaie si se prajesc ciocanelele 12-15 minute, la foc domol, pana se rumenesc uniform.
3. Separat, intr-un vas, se topeste untul ramas, se adauga supa de pui si jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa vasul pe foc domol, pentru a fierbe pana cand sosul scade la jumatate.
4. In vasul cu ciocanelele prajite se adauga usturoiul pisat, mierea si sosul preparat. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, la foc mic, fara capac, pana se evapora o parte din zeama din vas. Se condimenteaza cu restul de cimbru si cu sare si piper, dupa gust.
5. Pe fiecare farfurie, se aranjeaza garnitura de orez (pe mijloc) si cate 2 ciocanele; deasupra se toarna sosul din vas.
Timp de preparare: 50 de minute.