Chiftelute mexicane de fasole
Foarte bune, usor de facut, dar migaloase.
- 500 grame fasole fiarta,
- doua legaturi de ceapa verde,
- sare, piper rosu, o legatura de coriandru, un varf de lingurita de cimbru uscat, un varf de lingurita de chimen,
- un ou intreg plus un galbenus,
- trei linguri de pesmet, sare,
- ulei pentru prajit.
Ingrediente:
- 500 grame fasole fiarta,
- doua legaturi de ceapa verde,
- sare, piper rosu, o legatura de coriandru, un varf de lingurita de cimbru uscat, un varf de lingurita de chimen,
- un ou intreg plus un galbenus,
- trei linguri de pesmet, sare,
- ulei pentru prajit.
Preparare:
- Toaca, prin masina de tocat sau intr-un robot, fasolea, ceapa verde si verdeata.
- Amesteca si adauga toate mirodeniile. Potriveste de sare si piper. Pune oul si galbenusul si adauga pesmet, cat sa rezulte o compozite legata.
- Fa din compozitei un sul. Lasa-l la rece 30 de minute, apoi taie felii groase de doi centimetri si prajeste-le in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
- Scurge-le pe un prosop absorbant si serveste-le calde cu salata verde alaturi, cu iaurt sau cu sos alb ori rosu.