Chiftelute de vinete
Simplu, gustos si usor de preparat.
Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper.
Preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara.
Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit.
In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta.
Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in ulei.
Sunt gata cand devin aurii si crocante. Serveste-le calde, cu iaurt batut.
Ingrediente: doua vinete mai mari (aproximativ 1 kg), doua oua, doi catei de usturoi, cateva fire de patrunjel tocat, ulei, pesmet, sare, piper.
Preparare:
Curata vinetele de coaja, taie-le in felii groase, presara-le cu sare si lasa-le sa stea intr-un vas 40 minute, ca sa se elimine zeama amara.
Stoarce-le in maina si pune-le, pe toate odata, in apa clocotita cateva minute, dupa care strecoara-le si toaca-le cu un cutit.
In tocatura de vinete (le poti trece si prin masina de tocat) adauga ouale, patrunjelul si cateii de usturoi tocati fin. Amesteca bine cu o lingura sau cu mana. Adauga sare, piper si o lingura de pesmet, pentru ca amestecul sa aiba consistenta.
Modeleaza cu mana chiftele de marimea unui ou, turteste-le, trece-le prin pesmet si prajeste-le in ulei.
Sunt gata cand devin aurii si crocante. Serveste-le calde, cu iaurt batut.