Cauta in 21.294 retete

Cartofi taranesti cu ceapa

Sunt atat de gustosi, se fac usor, sunt buni si simpli, si garnitura, incat merita sa-i incerci. Din ingrediete rezulta patru - sase portii.

Ingrediente:

1 kg cartofi, patru cepe mari (de preferat, rosie), doi catei de usturoi, ulei, sare, piper, o foaie de dafin, cimbru uscat.

Preparare:

Curata cartofii si pune-i la fiert taiati in bucati potrivite, la foc mic, intr-o oala cu capac. Separat, intr-un vas cu fundul gros (este ideal un ceaun de tuci), pune la calit ceapa, taiata mai mare. Adauga un praf de sare, piper, foaia de dafin si doi catei de usturoi taiati marunt. Amesteca. Trebuie ca ceapa sa fie gata (calita si usor rumenita), cand sunt fierti si carofii. Scurge apa in care au fiert cartofii (dar pastreaza o cana), si arunca-i peste ceapa calita. Amesteca bine. Adauga putina apa din cea in care au fiert cartofii. Serveste-i calzi, cu verdeata deasupra.


Sfat Eva: Poti adauga si fasii de sunculita afumata in ceapa. Poti adauga putina boia iute sau dulce, la final, dupa gustul tau ori o lingura - doua de iaurt sau smantana cand ii servesti.

Comentarii (20)

  • Lupu  pe 26 aug 2010, 17:25
    reteta

    Incercati sa face-ti cartofii la cuptor

  • florentina  pe 24 nov 2010, 16:30
    cartofi taranesti

    Buna draga eva am incercat si eu reteta ta , si credema ca e chiar deliciosa, Sotul meu a cerut 2 portii mersi pt reteta si chiar mi-a placut pe curand cu noi retete pa pa

  • nustiu  pe 15 dec 2010, 15:26
    ce bun e :(

    mia facut mama si a iesit naspa ce ma enerveaza ca nu stie sa faca mancare X(

  • Master  pe  9 ian 2011, 11:37
    corectura

    Lupule, "cartofii" ai scris corect! La "faceti" ai gresit. Iti dau un 3 de incurajare pentru ca ai incercat sa scrii ceva (normal meriti 2). Sau n-a incaput pe doua randuri si a trebuit despartit in silabe?... Va invit pe tine si pe dl. van Ghelie (sper ca am scris bine) la o scurta lectie de conjugare. De exemplu: eu fac patul, tu faci patul...voi faceti patul (sau altceva). Sa zicem mancare de cartofi taranesti. Stiu ca ai facut profesionala la seral, fara frecventa, sau o faculate particulara, dar asta nu e o scuza. Acum serios, comentariile ar trebui filtrate.

  • Diana  pe 28 ian 2011, 12:26
    corectura

    pentru Master: mai bine ai urmari ideea spusa de o persoana si nu te te-ai mai uita atat la cat de corect este scrisa. Pana la urma lucrul asta chiar nu conteaza aici, ci mai degraba conteaza reteta si ideile despre aceasta reteta. Omul a incercat sa ne ajute cu o idee, care de altfel este foarte buna. Daca vrei sa faci corecturi gramaticale fa-te profesor/profesoara de romana si le conjugi elevilor ( poate chiar de la seral) cate verbe vrea muschiul tau; aici chiar nu este cazul sa faci pe desteptul/desteapta. Singurul comentariu care ar trebui filtrat este al tau, deoarece nu are nici o legatura cu reteta in cauza.

  • tzontz  pe 30 ian 2011, 14:04
    pentru master

    De obicei,cand citesc asemenea comentarii stupide si tembele, le las in plata Domnului. Dar pentru tine fac o exceptie : daca esti frustat intra pe alte forumuri.

  • MirceaA  pe 11 feb 2011, 20:05
    @master

    omule, cand mergi la restaurant, il pui pe bucatar sa dea extemporal la gramatica?

  • Alin  pe  9 apr 2011, 18:14
    tot corectura...

    Ce sa facem daca tara este plina de inculti?! Pana si reportajele sunt scrise de analfabeti.Nu ne luam de comentatori.Ei,pe cine sa mai ia exemplu,daca ...ouale sunt oo si capsunele - capsuni? ...Si este foarte adevarat ca suntem o tara de analfabeti cu diplome de facultate,care ne trimitem parintii la munca in afara,sa ne putem plati chiriile si...telefoanele;fitele...Avem la final o diploma de laureat,care ne va ajuta la fel de bine sa ajungem exact de unde am plecat!Adevaratele valori ne irita;ne irita mai nou si daca vorbim corect romaneste.De ce sa ne deranjeze careva din stadiul nostru de mitocani?Ca doar la restaurant poti cere si aratand cu degetul pe meniu,nici nu-i cazul sa citesti...daca nu stii,nu?!Tara frumoasa ce ai ajuns?!?

  • Alin  pe  9 apr 2011, 18:17
    pentru tzontz

    Daca nu stii ce semnificatie au cuvintele,abtine-te! FRUSTR� = a lipsi, a priva pe cineva de un bun, de un drept; a p?gubi;a �n?ela.

  • antonia  pe  9 iul 2011, 00:00
    reteta

    am incercat si eu reteta , sunt f buni numai ca au fiert cam mult cartofi si s-au zdobit putin cartofii .

  • antonia  pe  9 iul 2011, 00:01
    reteta

    am incercat si eu reteta , sunt f buni numai ca au fiert cam mult cartofi si s-au zdobit putin .

  • adela  pe 29 sep 2011, 16:45
    reteta

    o reteta excelenta...merita incercata

  • mag.da  pe  3 dec 2011, 18:57
    Bucatar sau profesor de limba romana ?

    de la o reteta (tare buna, de altfel) S-A AJUNS LA O ADEVARATA DISPUTA GRAMATICALA. Nu-i rau ! Caci polemicile, in general, sunt constructive! Insa un bucatar bun chiar nu trebuie sa fie si expert lingvist ! Parerea mea....:)

  • un nimeni  pe 21 dec 2011, 14:11
    pt astia care corecteaza

    ma voi astia care stiti sa scrieti corect in limba romana, mai uitati-va odata cum scrieti si vedeti ca si voi faceti greseli de scriere; asa ca nu mai corectati voi lumea

  • europa  pe  7 ian 2012, 11:45
    analfabeti

    e serioasa treaba...exista oameni care nu stiu a scrie..."mi-a"legat" oricum,reteta e grozava

  • andy  pe 17 ian 2012, 18:53
    pentru mmmmaster

    ma nene sau tanti,am 12 clase fara bacalaureat,dar fac mancare mai buna decat toti strabunii tai de la Decebal incoace,de foamea pe care ai avut-o in casa ai mancat cartea si ai ajuns sa corectezi pe altii,intra ma pe siteurile culturale,nu aici unde e estem noi astia analfabeti care vorbim de mancare si retete culinare,noi nu vorbim de foame ca tine,corectestema si pe mine ''culturistule''

  • Gelu  pe 31 aug 2012, 18:15
    cartofi taranesti

    eu dupa ce ii fierb ii trag la tigaie sa se rumeneasca putin si pun la final pt. putin timp ceapa gata calita cu sunculita. ... trebuie sa beti neaparat o bere. ... pofta buna. ...

  • uite-asa  pe 17 nov 2012, 13:00
    a fi om

    Felicitari pentru reteta, dar si pentru ca se lasa comentariile chiar daca mai sunt si exprimari ''pe langa limba noastra'' . Aceasta ajuta, cred, ca pe viitor sa se corecteze -daca este cazul -cei care au ceva de zis.

  • Angelica  pe  2 dec 2015, 10:26
    cartofi taranesti

    credeti-ma puteti incerca reteta si cu ceapa obisnuita , e foarte buna reteta !

  • Oty  pe 17 feb 2018, 23:22
    meditatie

    "E usor a scrie versuri/ Cand nimic nu ai a spune/ Insirand cuvinte goale/ Ce din coada au sa sune"

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod