Cartofi americani (lactovegetarian)
Este superlativul piureului de cartofi. Gustul, aroma si aspectul sunt de nota 10!
Ingrediente:
opt cartofi albi, o legatura de ceapa verde, 500 de grame de ciuperci, 100 mililitri de lapte, 50 de unt, sare, piper.
Preparare:
- Pune cartofii curatati la fiert in apa cu putina sare. Curata ciupercile si toaca-le foarte marunt. Pune-le la calit cu o lingura de ulei si un praf de sare. Lasa ciupercile sa se caleasca bine si sa scada sucul. Pune-le intr-un blender, adauga laptele fierbine si omogenizeaza.
- Scurge cartofii fierti, bine, si striveste-i cu furculita sau cu mixerul. Adauga untul si amestecul de lapte cu ciuperci. Omogenizeaza bine. Piureul trebuie sa fie pufos, dar consistent asa ca trebuie sa ai grija cat lapte pui.
- Toaca marunt ceapa verde si amestec-o in piure. Serveste aceasta minune impreuna cu salata verde, si felii foarte subtiri de paine prajita, ori carne (la gratar).
Ingrediente:
opt cartofi albi, o legatura de ceapa verde, 500 de grame de ciuperci, 100 mililitri de lapte, 50 de unt, sare, piper.
Preparare:
- Pune cartofii curatati la fiert in apa cu putina sare. Curata ciupercile si toaca-le foarte marunt. Pune-le la calit cu o lingura de ulei si un praf de sare. Lasa ciupercile sa se caleasca bine si sa scada sucul. Pune-le intr-un blender, adauga laptele fierbine si omogenizeaza.
- Scurge cartofii fierti, bine, si striveste-i cu furculita sau cu mixerul. Adauga untul si amestecul de lapte cu ciuperci. Omogenizeaza bine. Piureul trebuie sa fie pufos, dar consistent asa ca trebuie sa ai grija cat lapte pui.
- Toaca marunt ceapa verde si amestec-o in piure. Serveste aceasta minune impreuna cu salata verde, si felii foarte subtiri de paine prajita, ori carne (la gratar).