Cauta in 21.308 retete

Budinca de piept de pui

Este o reteta care trebuie incercata.

Ingrediente: un piept de gaina fara os, cinci felii groase de paine, un pahar de lapte, o legatura de patrunjel, 5 oua, 100 de grame de unt, sare, piper, pesmet.

Preparare: inmoaie painea in lapte si da pieptul de pui prin masina de tocat. Stoarce bine painea inmuiata si adauga-o peste carnea de pui tocata.

Adauga sare, piper si verdeata tocata marunt. Adauga pe rand galbenusurile de ou si untul topit. Bate albusurile spuma si adauga-le in compozitia de carne.

Unge un vas cu unt si tapeteaza-l cu pesmet, pune compozitia si da vasul la cuptor 40 de minute, pana se rumeneste.

Serveste budinca de carne cu sos de usturoi sau sos de hrean (o radacina de hrean data prin razatoarea fina, amestecat cu o lingura de otet balsamic si cateva linguri de smantana).

Comentarii (5)

  • Emilia  pe  9 mar 2010, 11:31
    Budinca de piept de pui

    Pieptul de pui este crud sau fiert ???

  • malina32  pe 11 mar 2010, 15:05
    Budinca

    Banuiesc ca este crud, se face in 40 minute cu siguranta

  • Rodica  pe  1 iun 2010, 12:02
    Papa pentru bbi

    Foarte bun si indicat pentru bbi peste 8 luni.

  • DIDUTA  pe 24 aug 2010, 16:37
    budinca

    Foarte interesanta...am sa o incerc si eu.

  • Adriana  pe 25 ian 2011, 22:57
    Am facut budinca

    DA am facut budinca ...e ca o omleta mare groasa pufoasa bine mirositoare si numai buna pt fetita mea de 1an si 8 luni care o papa cu placere la micul dejun Sfaturi:am calit cu ceapa puiul tocat (asa a avut un gust mai bun altfel..)restul am facut exact ca in reteta doooar ca daca pui mai multa pain din aceea normala nu prea pufoasa sau feliata am rupt cu mana bucatele sa se simta are un gust mai bun asa nu mananci paine extra poti manca direct cu furculita. Am pus 4 oua. Sos nu am mai facut fata mea nu iar placea usturoi la varsta asta data viitoare am sa pun mai putin de 200 gr unt era prea mult Nu cred ca e recomandata in cure de slabire si gastrite... Pofta buna

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod