Budinca de dovlecei cu iaurt
O reteta gustoasa, sanatoasa si eleganta.
Ingrediente: trei borcane de iaurt (125 de grame), trei dovlecei mici, o ceapa, doi catei de usturoi, sare, piper, sase oua, 100 grame branza telemea mai uscata, marar, trei linguri cu pesmet, o nuca de unt, ulei.
Preparare:
- Curata dovleceii. Taie-i in doua, pe lung, apoi feliute. Toaca ceapa si usturoiul marunt.
- Pune ceapa la calit, adauga usturoiul si lasa sa se inmoaie. Adauga dovleceii si lasa totul sa se rumeneasca usor si sa se patrunda, zece minute. Da deoparte.
- Bate toate ouale ca pentru omleta, foarte bine. Adauga iaurtul si branza rasa si amesteca bine. Pune mararul tocat, sare si piper.
- Unge o cratita cu pereti grosi, care merge la cuptor, cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Pune doua polonice din amestecul cu iaurt, apoi dovleceii si ceapa calite. La final, restul de amestec cu iaurt.
- Coace budinca la foc potrivit (spre mic), dupa ce ai incins bine cuptorul in prealabil, timp de 40-45 de minute. Cand este gata, este ferma la atingere si rumenita.
- Budinca poate fi rasturnata, dar poate fi servita si din cratita. Este foarte buna fierbinte, cu o lingura de iaurt alaturi, dar este gustoasa si rece.
Ingrediente: trei borcane de iaurt (125 de grame), trei dovlecei mici, o ceapa, doi catei de usturoi, sare, piper, sase oua, 100 grame branza telemea mai uscata, marar, trei linguri cu pesmet, o nuca de unt, ulei.
Preparare:
- Curata dovleceii. Taie-i in doua, pe lung, apoi feliute. Toaca ceapa si usturoiul marunt.
- Pune ceapa la calit, adauga usturoiul si lasa sa se inmoaie. Adauga dovleceii si lasa totul sa se rumeneasca usor si sa se patrunda, zece minute. Da deoparte.
- Bate toate ouale ca pentru omleta, foarte bine. Adauga iaurtul si branza rasa si amesteca bine. Pune mararul tocat, sare si piper.
- Unge o cratita cu pereti grosi, care merge la cuptor, cu unt si tapeteaz-o cu pesmet. Pune doua polonice din amestecul cu iaurt, apoi dovleceii si ceapa calite. La final, restul de amestec cu iaurt.
- Coace budinca la foc potrivit (spre mic), dupa ce ai incins bine cuptorul in prealabil, timp de 40-45 de minute. Cand este gata, este ferma la atingere si rumenita.
- Budinca poate fi rasturnata, dar poate fi servita si din cratita. Este foarte buna fierbinte, cu o lingura de iaurt alaturi, dar este gustoasa si rece.