Bors de legume
Aromat si sanatos. O adevarata infuzie de vitamine.
Ingrediente: 3-4 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o telina potrivita, o varza mica, jumatate de litru de bors, doua linguri de bulion, ulei, sare, cimbru, seminte de marar, o legatura de leustean si una de patrunjel.
Preparare: Curata si spala zarzavaturile. Taie ceapa marunt si pune-o la calit cu ulei. Adauga morcovul ras, telina taiata bucatele, radacina de patrunjel bucatele, varza fideluta si lasa-le sa se inabuse intr-o oala cu capac.
Adauga bulionul, mai lasa totul putin, pune semintele de marar si o lingurita de cimbru uscat. Stinge legumele cu apa clocotita, adauga cartofii bucatele si lasa totul sa clocoteasca la foc mic. Cand este gata adauga borsul clocotit in prealabil si toata verdeata. Acopera si serveste cald, cu ardei iute si mamaliga moale.
Ingrediente: 3-4 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o telina potrivita, o varza mica, jumatate de litru de bors, doua linguri de bulion, ulei, sare, cimbru, seminte de marar, o legatura de leustean si una de patrunjel.
Preparare: Curata si spala zarzavaturile. Taie ceapa marunt si pune-o la calit cu ulei. Adauga morcovul ras, telina taiata bucatele, radacina de patrunjel bucatele, varza fideluta si lasa-le sa se inabuse intr-o oala cu capac.
Adauga bulionul, mai lasa totul putin, pune semintele de marar si o lingurita de cimbru uscat. Stinge legumele cu apa clocotita, adauga cartofii bucatele si lasa totul sa clocoteasca la foc mic. Cand este gata adauga borsul clocotit in prealabil si toata verdeata. Acopera si serveste cald, cu ardei iute si mamaliga moale.