Trufe cu ciocolata
Daca vrei sa ii pregatesti un desert-surpriza iubitului tau, cu siguranta, ciocolata este ingredientul de baza, cu atat mai mult de Ziua Indragostitilor.
Tocmai de aceea, iti prezentam o reteta de trufe cu ciocolata, ideale pentru a sarbatori in doi o zi speciala!
1/3 ceasca miere
125 g ciocolata semi-dulce, taiata bucatele mici
125 g ciocolata amaruie, taiata bucatele mici
6 linguri unt
2 cesti zahar pudra, cernut
2 linguri rom
1 ceasca fulgi de ciocolata
3/4 lingurita sare grunjoasa de mare (pisata fin)
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, lasa mierea pe foc, pana cand aceasta devine aurie si capata o aroma de caramel. Indeparteaza vasul de pe foc si mentine continutul cald.
2. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca cele doua tipuri de ciocolata si untul. Asaza vasul deasupra unui vas cu apa fiarta si topeste ciocolata, amestecand des.
3. Odata ce ciocolata s-a topit, indeparteaza vasul si incorporeaza mierea caramelizata, romul si zaharul pudra. Transfera amestecul obtinut intr-un vas rece si lasa aromele sa se intrepatrunda, pret de 5 minute.
4. Intr-un bol, amesteca fulgii de ciocolata si sarea de mare.
5. Din compozitia de miere si ciocolata, formeaza bilute mici, cu diametrul de 1,5-2 cm.
6. Da fiecare biluta prin amestecul de fulgi de ciocolata si sare, acoperindu-le bine.
7. Asaza trufele astfel rezultate pe un platou si serveste-le.
Tocmai de aceea, iti prezentam o reteta de trufe cu ciocolata, ideale pentru a sarbatori in doi o zi speciala!
Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca miere
125 g ciocolata semi-dulce, taiata bucatele mici
125 g ciocolata amaruie, taiata bucatele mici
6 linguri unt
2 cesti zahar pudra, cernut
2 linguri rom
1 ceasca fulgi de ciocolata
3/4 lingurita sare grunjoasa de mare (pisata fin)
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, lasa mierea pe foc, pana cand aceasta devine aurie si capata o aroma de caramel. Indeparteaza vasul de pe foc si mentine continutul cald.
2. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca cele doua tipuri de ciocolata si untul. Asaza vasul deasupra unui vas cu apa fiarta si topeste ciocolata, amestecand des.
3. Odata ce ciocolata s-a topit, indeparteaza vasul si incorporeaza mierea caramelizata, romul si zaharul pudra. Transfera amestecul obtinut intr-un vas rece si lasa aromele sa se intrepatrunda, pret de 5 minute.
4. Intr-un bol, amesteca fulgii de ciocolata si sarea de mare.
5. Din compozitia de miere si ciocolata, formeaza bilute mici, cu diametrul de 1,5-2 cm.
6. Da fiecare biluta prin amestecul de fulgi de ciocolata si sare, acoperindu-le bine.
7. Asaza trufele astfel rezultate pe un platou si serveste-le.