Tort de inghetata
Extraordinar de repede de facut, daca nu luam in calcul si timpul pentru congelare. Secretul este ca ingredientele sunt gata preparate. Echivalentul a 10-12 portii.
Ingrediente:
300 grame smantana grasa, 500-750 grame inghetata de vanilie, 500-750 grame inghetata de fistic, 200 grame bezele, putina ciocolata.
Preparare:
Amesteca, cu mixerul, fiecare tip de inghetata, cu jumatate din cantitatea de smantana, iar imediat pune-le la congelator.
Intinde inghetata de fistic intr-un vas (cel mai potrivit este unul cu peretii detasabili, imbracat in folie de celofan), care a stat in prealabil in congelator o ora. Acopera uniform cu un strat de bezele pe care le poti pune putin indesat in stratul de inghetata. Presara bucatele de ciocolata si asaza inghetata de vanilie. Decoreaza cu pudra de cacao, frunze de menta (pune-le inainte sa servesti) sau ciocolata. Da totul la congelator, doua-trei ore.
Ingrediente:
300 grame smantana grasa, 500-750 grame inghetata de vanilie, 500-750 grame inghetata de fistic, 200 grame bezele, putina ciocolata.
Preparare:
Amesteca, cu mixerul, fiecare tip de inghetata, cu jumatate din cantitatea de smantana, iar imediat pune-le la congelator.
Intinde inghetata de fistic intr-un vas (cel mai potrivit este unul cu peretii detasabili, imbracat in folie de celofan), care a stat in prealabil in congelator o ora. Acopera uniform cu un strat de bezele pe care le poti pune putin indesat in stratul de inghetata. Presara bucatele de ciocolata si asaza inghetata de vanilie. Decoreaza cu pudra de cacao, frunze de menta (pune-le inainte sa servesti) sau ciocolata. Da totul la congelator, doua-trei ore.