Tort cu ness
Nu pot sa spun decat ca este minunat!
Ingrediente:
Blatul: 6 oua, 140 grame zahar, 200 grame de faina, o lingura cu varf de cacao, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat.
Crema: 5 galbenusuri, 200 grame zahar, 50 ml lapte,
200 grame unt, cinci-sase lingurite ness.
Siropul: 200 ml apa, 100 grame zahar, esenta de rom.
Glazura: 30 ml apa, 150 grame zahar, o nuca de unt si o lingurita de ness
Preparare:
Blatul. Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt, zaharul vanilat si lingura de cacao. Amesteca incet. Ca sa prepari blatul, foloseste mixerul. Unge cu unt o tava, toarna compozitia si coace blatul 35 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.
Crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele. Fierbe crema in bain-marie, pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca. Adauga untul si pudra de ness si amesteca pana se omogenizeaza.
Siropul. Fierbe apa cu zaharul si esenta de rom, timp de unu- doua minute, apoi lasa-l sa se raceasca.
Glazura. Fierbe apa cu zaharul si lingurita de ness. Dupa ce da in clocot, adauga untul.
Aranjeaza tortul: Taie blatul rece in trei foi egale si insiropeaza-le. Intinde crema intre foi, in cantitati egale. Deasupra, pune glazura, cat este inca calduta. Sugestia mea este sa ornezi tortul cu cafea. Lasa-l la rece cel putin trei ore, inainte sa-l servesti.
Ingrediente:
Blatul: 6 oua, 140 grame zahar, 200 grame de faina, o lingura cu varf de cacao, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat.
Crema: 5 galbenusuri, 200 grame zahar, 50 ml lapte,
200 grame unt, cinci-sase lingurite ness.
Siropul: 200 ml apa, 100 grame zahar, esenta de rom.
Glazura: 30 ml apa, 150 grame zahar, o nuca de unt si o lingurita de ness
Preparare:
Blatul. Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt, zaharul vanilat si lingura de cacao. Amesteca incet. Ca sa prepari blatul, foloseste mixerul. Unge cu unt o tava, toarna compozitia si coace blatul 35 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.
Crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele. Fierbe crema in bain-marie, pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca. Adauga untul si pudra de ness si amesteca pana se omogenizeaza.
Siropul. Fierbe apa cu zaharul si esenta de rom, timp de unu- doua minute, apoi lasa-l sa se raceasca.
Glazura. Fierbe apa cu zaharul si lingurita de ness. Dupa ce da in clocot, adauga untul.
Aranjeaza tortul: Taie blatul rece in trei foi egale si insiropeaza-le. Intinde crema intre foi, in cantitati egale. Deasupra, pune glazura, cat este inca calduta. Sugestia mea este sa ornezi tortul cu cafea. Lasa-l la rece cel putin trei ore, inainte sa-l servesti.