Tort aromat cu crema de ciocolata
Clasicul tort de ciocolata va face deliciul tuturor invitatilor tai. Iti ia ceva timp sa-l pregatesti, insa rezultatul va fi deosebit.
Ingrediente si cantitati:
8 oua pentru blat
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua pentru crema
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert
Mod de preparare:
1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.
Ingrediente si cantitati:
8 oua pentru blat
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua pentru crema
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert
Mod de preparare:
1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.