Tiramisu cu visine
Un Tiramisu special, cu visine si aspect deloc obisnuit! Daca esti mare amatoare a celebrului si clasicului desert italian, cu siguranta, aceasta varianta cu visine te va cuceri!
1 cana branza ricotta
1 ceasca zahar pudra vanilat
1/4 cana smantana
1/4 cana lichior de cafea
1 1/2 cani bucatele de biscuiti dulci, cu unt
visine din compot sau visinata
ciocolata rasa pe razatoare, pentru decor (optional)
frunze de menta, pentru decor (optional)
topping de visine
1. Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca bine branza ricotta, zaharul vanilat, smantana si lichiorul de cafea. Lasa vasul deoparte.
2. Intr-un blender, faramiteaza bucatile de biscuti.
3. Din visinata sau compotul de visine, pastreaza 6 fructe, pentru decor.
4. Intr-un pahar de dimensiuni medii, toarna 2 linguri din amestecul de branza ricotta. Adauga 2 linguri cu firimituri de biscuiti si, apoi, 2 linguri cu topping de visine. Repeta straturile de branza, biscuiti si topping, pana la umplerea paharului. Ultimul strat trebuie sa contina amestecul de branza ricotta.
5. Decoreaza fiecare pahar cu visinele din visinata sau compot, ciocolata rasa sau frunze de menta, in functie de preferinte. Inainte de servire, lasa paharele cu Tiramisu de visine la rece, timp de 2-3 ore.
Se obtin 6 portii.
Ingrediente si cantitati:
1 cana branza ricotta
1 ceasca zahar pudra vanilat
1/4 cana smantana
1/4 cana lichior de cafea
1 1/2 cani bucatele de biscuiti dulci, cu unt
visine din compot sau visinata
ciocolata rasa pe razatoare, pentru decor (optional)
frunze de menta, pentru decor (optional)
topping de visine
Mod de preparare:
1. Intr-un bol de dimensiuni mari, amesteca bine branza ricotta, zaharul vanilat, smantana si lichiorul de cafea. Lasa vasul deoparte.
2. Intr-un blender, faramiteaza bucatile de biscuti.
3. Din visinata sau compotul de visine, pastreaza 6 fructe, pentru decor.
4. Intr-un pahar de dimensiuni medii, toarna 2 linguri din amestecul de branza ricotta. Adauga 2 linguri cu firimituri de biscuiti si, apoi, 2 linguri cu topping de visine. Repeta straturile de branza, biscuiti si topping, pana la umplerea paharului. Ultimul strat trebuie sa contina amestecul de branza ricotta.
5. Decoreaza fiecare pahar cu visinele din visinata sau compot, ciocolata rasa sau frunze de menta, in functie de preferinte. Inainte de servire, lasa paharele cu Tiramisu de visine la rece, timp de 2-3 ore.
Se obtin 6 portii.