Cauta in 21.052 retete

Tiramisu cu ciocolata

Savoarea unui Tiramisu, dar intr-o alta prezentare, si cu alte ingrediente in plus. Reteta este pentru sase portii.

Ingrediente:


Noua oua, 10 linguri de zahar, trei linguri de cacao, o lingura de faina, trei de pesmet, 200 grame crema mascarpone, cafea (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), o tableta de ciocolata (65% cacao), mirodenii, un praf de sare.

Preparare:


  • Bate foarte bine cu mixerul sase galbenusuri cu cinci linguri de zahar. Adauga mirodenii (vanilie si/sau coaja de lamaie) si un praf de sare. Adauga o lingura de faina, una de cacao si trei de pesmet. Bate foarte bine albusurile de la noua oua si adauga spuma in aluat, usor. Pune totul la cuptor, intr-o tava (rotunda sau patrata), unsa cu unt si tapetata cu faina si coace la foc mic, circa 45 de minute, pana cand blatul se coace si se usuca putin.
  • Bate restul de trei galbenusuri cu patru linguri de zahar. Adauga crema mascarpone si ciocolata rasa prin razatoarea fina. Omogenizeaza bine compozitia si da la rece.
  • Taie blatul, cand este rece, in doua. Prepara cafeaua, adauga coniac sau un lichior tare (trei-patru linguri), pudreaza din belsug cu cacao, apoi insiropeaza bine blatul. Pune crema. Pune al doilea blat, insiropeaza-l, si imbraca prajitura cu crema. Da la rece cinci – zece ore.

    Sfat Eva: Poti tapeta tava pentru copt cu zahar, dupa ce ai uns-o cu unt. Este mai bun.

Comentarii (4)

  • 10nutz's  pe 26 nov 2009, 23:44
    tiramis

    este o reteta foarte cool. superrr tare incearca-ti si voi.NU O SA REGRETATI !!!!!:))

  • Stefan Mihai  pe  2 nov 2010, 11:42
    Tiramisu cu ciocolata

    "Adauga o lingura de faina, una de cacao si trei de pesmet.".pentru ca blatul sa iasa ca in fotografie,in loc de lingura de cacao se adauga tot o lingura de faina si se continua ca in reteta. un mare iubitor de tiramisu

  • papushikaa  pe  3 apr 2011, 19:12
    tiramisu

    nu uitati de praf de copt la blat :)!!

  • nico  pe 17 iun 2011, 12:34
    tiramisu

    galbenusurile se bat cu zaharul numai pe bain -marie ca sa se gateasca putin si se mai si ingroasa si iese ca o crema...Am vazut-o si pe Ana Olson facand asta

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod