Tiramisu cu ciocolata
Savoarea unui Tiramisu, dar intr-o alta prezentare, si cu alte ingrediente in plus. Reteta este pentru sase portii.
Noua oua, 10 linguri de zahar, trei linguri de cacao, o lingura de faina, trei de pesmet, 200 grame crema mascarpone, cafea (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), o tableta de ciocolata (65% cacao), mirodenii, un praf de sare.
Ingrediente:
Noua oua, 10 linguri de zahar, trei linguri de cacao, o lingura de faina, trei de pesmet, 200 grame crema mascarpone, cafea (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), o tableta de ciocolata (65% cacao), mirodenii, un praf de sare.
Preparare:
- Bate foarte bine cu mixerul sase galbenusuri cu cinci linguri de zahar. Adauga mirodenii (vanilie si/sau coaja de lamaie) si un praf de sare. Adauga o lingura de faina, una de cacao si trei de pesmet. Bate foarte bine albusurile de la noua oua si adauga spuma in aluat, usor. Pune totul la cuptor, intr-o tava (rotunda sau patrata), unsa cu unt si tapetata cu faina si coace la foc mic, circa 45 de minute, pana cand blatul se coace si se usuca putin.
- Bate restul de trei galbenusuri cu patru linguri de zahar. Adauga crema mascarpone si ciocolata rasa prin razatoarea fina. Omogenizeaza bine compozitia si da la rece.
- Taie blatul, cand este rece, in doua. Prepara cafeaua, adauga coniac sau un lichior tare (trei-patru linguri), pudreaza din belsug cu cacao, apoi insiropeaza bine blatul. Pune crema. Pune al doilea blat, insiropeaza-l, si imbraca prajitura cu crema. Da la rece cinci – zece ore.
Sfat Eva: Poti tapeta tava pentru copt cu zahar, dupa ce ai uns-o cu unt. Este mai bun.