Tiramisu clasic
Este reteta clasica, simpla, a prajiturii. De data aceasta clasic insemna savuros si elegant. Reteta are ingrediente pentru patru portii.
12 -16 piscoturi, 150 grame branza marcarpone (cumparata sau preparata in casa), trei oua, patru linguri cu zahar, trei linguri de cacao, o ceasca de cafea tare (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), doua linguri de coniac sau lichior de cafea.
Separa albusurile de galbenus. Amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul, pana se fac o crema spumoasa. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in crema de galbenus, apoi adauga branza mascarpone. Inmoaie piscoturile in cafea (racita bine, in care adaugi lichiroul de cafea sau coniacul) si asaza-le intr-un strat (sase-opt piscoturi), intr-o tava potrivita. Pudreaza piscoturile cu cacao (foloseste o sita de ceai). Pune un strat de crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in cafea. Pudreaza din nou cu cacao. Acopera totul cu crema si pudreaza din belsug cu cacao. Lasa prajitura la rece, cel putin cinci ore, inainte sa o servesti.
Sfat Eva: Raceste 30 de minute crema inainte de a monta prajitura. Nu inmuia decat foarte putin piscoturile. Se vor inmuia si datorita cremei. Cafeaua trebuie sa fie in primul rand sursa de aroma.
Ingrediente:
12 -16 piscoturi, 150 grame branza marcarpone (cumparata sau preparata in casa), trei oua, patru linguri cu zahar, trei linguri de cacao, o ceasca de cafea tare (100 ml apa, sase linguri de cafea, doua lingurite de zahar), doua linguri de coniac sau lichior de cafea.
Preparare:
Separa albusurile de galbenus. Amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul, pana se fac o crema spumoasa. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in crema de galbenus, apoi adauga branza mascarpone. Inmoaie piscoturile in cafea (racita bine, in care adaugi lichiroul de cafea sau coniacul) si asaza-le intr-un strat (sase-opt piscoturi), intr-o tava potrivita. Pudreaza piscoturile cu cacao (foloseste o sita de ceai). Pune un strat de crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in cafea. Pudreaza din nou cu cacao. Acopera totul cu crema si pudreaza din belsug cu cacao. Lasa prajitura la rece, cel putin cinci ore, inainte sa o servesti.
Sfat Eva: Raceste 30 de minute crema inainte de a monta prajitura. Nu inmuia decat foarte putin piscoturile. Se vor inmuia si datorita cremei. Cafeaua trebuie sa fie in primul rand sursa de aroma.