Tiramisu
Acest desert inventat in regiunea Venetiei a devenit un clasic al cofetariei italienesti. Savoiardi sau biscuitii asemuiti cu degetele doamnelor, etajati si acoperiti cu branza mascarpone, fac ca gustul cafelei sa fie si mai bun.
Timp de preparare: 15 minute + 3 ore de asteptare
Timp de coacere: inexistent
Cost: rezonabil
Grad de dificultate: relativ usor
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
500 g de branza mascarpone
5 oua
5 linguri de zahar pudra
1 cutie de biscuiti Savoiardi
30 cl de cafea foarte tare
1 lingura de cacao pudra
1. Freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba.
2. Adauga mascarpone si amesteca bine
3. Bate albusele sub forma de spuma tare si incorporeaza-o amestecului de mai sus.
4. Stropeste biscuitii cu cafeaua si tapiseaza cu ei fundul unui bol sau portioneaza-i pe cupe.
5. Acopera cu un strat de mascarpone. Pune un alt strat de biscuiti stropiti cu cafea,un al doilea strat de crema si tot asa...
6. Baga apoi prajitura la frigider si lasa-o la rece cel putin 3 ore; serveste-o rece, pudrata cu cacao.
Timp de preparare: 15 minute + 3 ore de asteptare
Timp de coacere: inexistent
Cost: rezonabil
Grad de dificultate: relativ usor
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
500 g de branza mascarpone
5 oua
5 linguri de zahar pudra
1 cutie de biscuiti Savoiardi
30 cl de cafea foarte tare
1 lingura de cacao pudra
1. Freaca galbenusurile si zaharul pana ce amestecul incepe sa capete culoare alba.
2. Adauga mascarpone si amesteca bine
3. Bate albusele sub forma de spuma tare si incorporeaza-o amestecului de mai sus.
4. Stropeste biscuitii cu cafeaua si tapiseaza cu ei fundul unui bol sau portioneaza-i pe cupe.
5. Acopera cu un strat de mascarpone. Pune un alt strat de biscuiti stropiti cu cafea,un al doilea strat de crema si tot asa...
6. Baga apoi prajitura la frigider si lasa-o la rece cel putin 3 ore; serveste-o rece, pudrata cu cacao.