Tarta cu struguri
O prajitura minunata care merita incercata.
Ingrediente: patru mere mari, parfumate, 250 de grame de boabe de struguri negri, 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri de smantana, 1 lingura de pesmet facut din biscuiti, 1 varf de cutit de sare, o mana de nuci macinate mare.
Preparare: Amesteca untul cu faina si sarea, adauga apa cat sa rezulte un aluat ca plastilina. Fa o bila si las-o la rece 20 de minute.
Intinde aluatul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Curata si taie in bucatele merele. Imprastie merele uniform peste aluat si apoi strugurii intregi. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga pesmetul de biscuiti si nucile, apoi smantana. Amesteca bine si rastoarna peste fructele din gaoacea de aluat.
Coace tarta la foc potrivit 40-45 de minute. Taie prajitura rece si serveste-o simpla sau cu frisca.
Sfat Eva: prajitura capata o fata cu totul deosebita daca presari pe deasupra, cand este aproape gata, migdale sau nuca macinata.
Ingrediente: patru mere mari, parfumate, 250 de grame de boabe de struguri negri, 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri de smantana, 1 lingura de pesmet facut din biscuiti, 1 varf de cutit de sare, o mana de nuci macinate mare.
Preparare: Amesteca untul cu faina si sarea, adauga apa cat sa rezulte un aluat ca plastilina. Fa o bila si las-o la rece 20 de minute.
Intinde aluatul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Curata si taie in bucatele merele. Imprastie merele uniform peste aluat si apoi strugurii intregi. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga pesmetul de biscuiti si nucile, apoi smantana. Amesteca bine si rastoarna peste fructele din gaoacea de aluat.
Coace tarta la foc potrivit 40-45 de minute. Taie prajitura rece si serveste-o simpla sau cu frisca.
Sfat Eva: prajitura capata o fata cu totul deosebita daca presari pe deasupra, cand este aproape gata, migdale sau nuca macinata.