Tarta cu portocale
Chiar daca vremea ne mai da de furca, este cazul sa inauguram sezonul cald! Incepem cu o recomandare "racoroasa" si delicioasa. Aceasta tarta cu portocale, cu aroma de banane si curmale, iti va satisface pofta de dulce si nevoia de o reteta noua. Iti garantam ca vei avea parte de aprecierea familiei si, nu in ultimul rand, de propria multumire de... gospodina!
Ingrediente:
400 g aluat de baza;
1 lingurita anason macinat;
1/2 lingurita coriandru;
100 g curmale fara samburi;
2 banane zdrobite;
2 linguri germeni de grau;
3 portocale taiate marunt;
2 mere rase pe razatoarea mare;
5 linguri smantana batura.
Mod de preparare:
Aluatul se framanta impreuna cu anasonul si coriandrul si se pune in forme. Curmalele si migdalele se piseaza impreuna si se amesteca cu celelalte ingrediente. Aceasta compozitie se imparte in forme si se decoreaza cu felii de portocala sau de banana. Vara, se poate orna, punandu-se deasupra un strat de boabe (struguri sau coacaze) proaspete, peste care se toarna smantana.
Ingrediente:
400 g aluat de baza;
1 lingurita anason macinat;
1/2 lingurita coriandru;
100 g curmale fara samburi;
2 banane zdrobite;
2 linguri germeni de grau;
3 portocale taiate marunt;
2 mere rase pe razatoarea mare;
5 linguri smantana batura.
Mod de preparare:
Aluatul se framanta impreuna cu anasonul si coriandrul si se pune in forme. Curmalele si migdalele se piseaza impreuna si se amesteca cu celelalte ingrediente. Aceasta compozitie se imparte in forme si se decoreaza cu felii de portocala sau de banana. Vara, se poate orna, punandu-se deasupra un strat de boabe (struguri sau coacaze) proaspete, peste care se toarna smantana.