Tarta cu martipan
Iti va lua ceva mai mult timp sa o prepari, insa merita tot efortul!
100 grame de martipan
30 grame de stafide
30 grame de curmale deshidratate
20 de grame de praf pentru budinca
2 pahare cu lapte
1 ou
1/2 pahar cu rom
1 lingura cu margarina
1 lingura cu pesmet
1. Pune stafidele la macerat intr-un vas, timp de o ora.
2. Unge cu margarina o forma si apoi tapeteaz-o cu pesmet. Taie martipanul felii si asaza-l in tava tapetata in straturi alternative de martipan, stafide si curmale.
3. In alt vas, se bat ouale cu laptele si praful de budinca, pana cand se formeaza o crema, apoi se toarna compozitia peste fructele din tava, avand grija sa fie absorbita in profunzime. Se unge la suprafata cu margarina ramasa si se da la cuptor circa 40 de minute. Se serveste calda.
Ingrediente si cantitati:
100 grame de martipan
30 grame de stafide
30 grame de curmale deshidratate
20 de grame de praf pentru budinca
2 pahare cu lapte
1 ou
1/2 pahar cu rom
1 lingura cu margarina
1 lingura cu pesmet
Mod de preparare:
1. Pune stafidele la macerat intr-un vas, timp de o ora.
2. Unge cu margarina o forma si apoi tapeteaz-o cu pesmet. Taie martipanul felii si asaza-l in tava tapetata in straturi alternative de martipan, stafide si curmale.
3. In alt vas, se bat ouale cu laptele si praful de budinca, pana cand se formeaza o crema, apoi se toarna compozitia peste fructele din tava, avand grija sa fie absorbita in profunzime. Se unge la suprafata cu margarina ramasa si se da la cuptor circa 40 de minute. Se serveste calda.