Cauta in 21.294 retete

Tartă cu fructe, nebunie curată

Îţi dă poftă de viaţă, te scoate din anonimat în faţa prietenilor, este desertul perfect pentru tine şi ai tăi...

Ca şi ingredinte pentru blat ai nevoie de:

4 ouă
4 linguri de făină
3 linguri de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
o lingură de coajă de lămâie
o esenţă de vanilie


Modul de preparare constă în:

După ce s-au separat albuşele de gălbenuşe, primele se bat spumă împreună cu zahărul vanilat şi cu esenţa de vanilie. În paralel, gălbenuşele se freacă cu zahărul. După ce aceste două operaţiuni au ajuns la rezultatele dorite, compoziţiile obţinute se amestecă, iar peste ele se pune făina, praful de copt si coaja de lămâie.

Aluatul astfel obtinut se toarnă într-o tavă în formă de tartă, care, în prealabil, a fost unsă cu unt şi tapetată cu faină. În următoarele 20-25 de minute, această compoziţie va sta la cuptor, la foc mediu.

Dacă am vorbit despre blat, trebuie să vorbim şi despre cremă, o cremă clasică de vanilie, care va servi drept suport pentru fructele pe care vrei să le foloseşti.

Ingredinte pentru cremă:

3 ouă
60 g de făină
150 g zahăr
500 ml lapte
25 g unt
1 plic de zahăr vanilat
30 ml rom


Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă, cu 100 g de zahăr şi romul. După ce s-a întărit se lasă deoparte, până când gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr. După ce s-a topit bine zahărul, compoziţia se diluează cu 3 - 4 linguri de lapte, la final adăugându-se făina, şi se amestecă până când compoziţia nu mai are cocoloaşe. Apoi, treptat se adaugă cele 250 de ml de lapte rece, rămas, iar la final, când întreaga compoziţie arată ca cea de clătite, se adaugă şi untul.

Vasul se asează pe foc, unde se amestecă energic, evitând astfel formarea cocoloaşelor. Când compoziţia "s-a legat", se ia de pe foc şi, imediat, se adaugă zahărul vanilat şi albuşul bătut spumă. Cremă astfel obţinută se lasă la rece, pentru ca mai apoi să fie turnată în forma de tartă obţinută în prealabil.

Această prajitură poate fi ornată cu orice fruct doreşti: pere, mere, cireşe, kiwi, banană, portocală, struguri, etc.

Comentarii (1)

  • Becky  pe  1 iul 2011, 17:13
    Cate portii

    As putea sa stiu pentru cate portii este aceasta reteta? Multumesc

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod