Cauta in 21.435 retete

Tarta cu ciocolata

Este o prajitura aproape perfecta. Usor de facut, gustoasa si… cu ciocolata. Am spus 'aproape perfecta' doar din cauza numarului mare de calorii.

Ingrediente:

Blat: 200 grame faina, 125 grame unt, 120 grame zahar, doua galbenusuri, un baton de vanilie.
Umplutura: 200 grame ciocolata (cu 70% cacao), un ou mare, cateva linguri cu lapte, 150 grame smantana grasa, o mana de nuci si stafide.

Preparare:

Taie batonul de vanilie si scoate, cu lama unui cutit, semintele. Amesteca-le cu galbenusurile de ou, intr-un castron. Amesteca zaharul, un praf de sare si untul bucatele si mixeaza bine. Adauga galbenusurile cu vanilie, apoi adauga faina. Omogenizeaza bine, apoi framanta cu mana, putin, aluatul. Aduna aluatul intr-o minge si da-l la frigider o ora.

Intinde aluatul intr-o tava rotunda, inclusiv pe pereti, si taie excesul cu un cutit pentru a avea o margine uniforma.
Topeste ciocolata in lapte, apoi da deoparte. Bate oul ca pentru omleta si amesteca-l bine cu smanatana. Amesteca cele doua compozitii, adauga nucile si stafidele si rastoarna crema in gaoacea de aluat. Coace 15-20 minute in cuptorul incins bine, dar la foc potrivit.
Decoreaza cand este gata, cu nuca pisata.

Comentarii (3)

  • Andreea  pe 10 ian 2010, 13:17
    Delicioasa...

    Am incercat si eu ieri reteta si e fenomenala, o recomand, o sa faca furori printre cunoscuti

  • STEFI  pe 21 feb 2011, 14:56
    ???

    poti scrie cata linguri de lapte trebuie

  • alina  pe  4 sep 2011, 13:42
    chh...

    eu am incercat aceasta reteta ....si nu o recomand nimanui este praf...iuuuuk si este foarte scarboasa...nu o faceti veti regreta...si din ounct de vedere financiar banca noastra de peste drum va infoarmeaza ca ati dat gresi cu aceasta reteta:)))))))

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod