Tarta cu ciocolata
Este o prajitura aproape perfecta. Usor de facut, gustoasa si… cu ciocolata. Am spus 'aproape perfecta' doar din cauza numarului mare de calorii.
Ingrediente:
Blat: 200 grame faina, 125 grame unt, 120 grame zahar, doua galbenusuri, un baton de vanilie.
Umplutura: 200 grame ciocolata (cu 70% cacao), un ou mare, cateva linguri cu lapte, 150 grame smantana grasa, o mana de nuci si stafide.
Preparare:
Taie batonul de vanilie si scoate, cu lama unui cutit, semintele. Amesteca-le cu galbenusurile de ou, intr-un castron. Amesteca zaharul, un praf de sare si untul bucatele si mixeaza bine. Adauga galbenusurile cu vanilie, apoi adauga faina. Omogenizeaza bine, apoi framanta cu mana, putin, aluatul. Aduna aluatul intr-o minge si da-l la frigider o ora.
Intinde aluatul intr-o tava rotunda, inclusiv pe pereti, si taie excesul cu un cutit pentru a avea o margine uniforma.
Topeste ciocolata in lapte, apoi da deoparte. Bate oul ca pentru omleta si amesteca-l bine cu smanatana. Amesteca cele doua compozitii, adauga nucile si stafidele si rastoarna crema in gaoacea de aluat. Coace 15-20 minute in cuptorul incins bine, dar la foc potrivit.
Decoreaza cand este gata, cu nuca pisata.
Ingrediente:
Blat: 200 grame faina, 125 grame unt, 120 grame zahar, doua galbenusuri, un baton de vanilie.
Umplutura: 200 grame ciocolata (cu 70% cacao), un ou mare, cateva linguri cu lapte, 150 grame smantana grasa, o mana de nuci si stafide.
Preparare:
Taie batonul de vanilie si scoate, cu lama unui cutit, semintele. Amesteca-le cu galbenusurile de ou, intr-un castron. Amesteca zaharul, un praf de sare si untul bucatele si mixeaza bine. Adauga galbenusurile cu vanilie, apoi adauga faina. Omogenizeaza bine, apoi framanta cu mana, putin, aluatul. Aduna aluatul intr-o minge si da-l la frigider o ora.
Intinde aluatul intr-o tava rotunda, inclusiv pe pereti, si taie excesul cu un cutit pentru a avea o margine uniforma.
Topeste ciocolata in lapte, apoi da deoparte. Bate oul ca pentru omleta si amesteca-l bine cu smanatana. Amesteca cele doua compozitii, adauga nucile si stafidele si rastoarna crema in gaoacea de aluat. Coace 15-20 minute in cuptorul incins bine, dar la foc potrivit.
Decoreaza cand este gata, cu nuca pisata.