Tarta cu capsuni
Este combinatia perfecta intre o prajitura si fructe proaspete. Un dulce sanatos.
Ingrediente: 500 grame capsuni, 200 grame zahar, 250 grame faina, 125 grame unt, doua galbenusuri de ou, un praf de sare, o jumatate de lingurita de granule de gelatina.
Preparare:
Sfat Eva: Serveste tarta cu frisca sau smantana batuta, cu zahar sau cu iaurt simplu.
Ingrediente: 500 grame capsuni, 200 grame zahar, 250 grame faina, 125 grame unt, doua galbenusuri de ou, un praf de sare, o jumatate de lingurita de granule de gelatina.
Preparare:
- Amesteca untul moale cu faina si sarea cu mana, pana rezulta un aluat nisipos. Adauga galbenusurile si amesteca, sa se lege bine. Aduna aluatul in forma de bila si da-l la frigider circa 30 de minute. Unge o forma de tarta cu putin unt si tapeteaz-o cu un strat subtire de faina. Intinde o foaie cat mai uniforma si pune-o in tava. Inteapa foaia cu o furculita ca sa nu se ridice si da blatul la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit. Controleaza blatul ca sa nu se umfle in tava si, daca este nevoie, inteapa-l cu un cutit;
- Pune jumatate de cana de apa pe foc si, cand clocoteste, adauga zaharul. Lasa siropul sa fiarba incet, pana scade la jumate. Adauga putin rom sau vanilie. Da deoparte siropul si, cand s-a racorit, adauga ceva mai putin de o jumatate de lingurita de granule de gelatina;
- Cand blatul este copt si s-a racorit, umple gaoacea de aluat cu capsuni. Pune cat de multe fructe intregi sau taiate in doua. Rastoarna uniform siropul si lasa tarta la frigider o ora, doua.
Sfat Eva: Serveste tarta cu frisca sau smantana batuta, cu zahar sau cu iaurt simplu.