Tarta cu branza, reteta newyorkeza
Se spune ca este cea mai buna tarta cu branza din lume! Este moale, cremoasa, pufoasa si parfumata. Este formata din trei straturi. Un blat crocant si dulce, spuma de branza dulce si o glazura cremoasa cu smantana.
Pentru blat: trei foi de napolitane (sau biscuiti uscati si foarte fini sau fulgi de porumb de foarte buna calitate), 100 de grame de unt nesarat, trei linguri de zahar pudra.
Pentru umplutura: 700 de grame de branza de vaci proaspata, dulce si foarte bine scursa, 200 de grame de smantana groasa, 6 oua mari, 12 linguri de zahar, cinci linguri de faina, coaja de la o lamaie, rasa fin, un baton de vanilie.
Pentru glazura: 200 de grame de smantana groasa, patru linguri de zahar tos, coaja de lamaie
- Sfarama foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb pana se fac ca un pesmet. Amesteca-i cu zaharul pudra si toarna peste untul topit. Amesteca bine. Pune amestecul pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (cu diametul de 25 centimetri), unsa cu unt (si pe laterala) si preseaza foarte bine bine cu mana. Blatul trebuie sa fie de cel mult doi cm grosime. Da tava la frigider.
- Pune intr-un vas branza, zaharul si smantana si amesteca cu mixerul cinci minute, pana ce se topeste perfect zaharul, iar branza se face cremoasa. Adauga pe rand ouale, si amesteca dupa fiecare, cateva minute. Adauga semintele din batonul de vanilie si coaja de lamaie, apoi faina. Amesteca bine.
- Rastoarna umplutura in tava, peste blat. Niveleaza frumos tarta. Pune prajitura la copt in cuptorul cald, la foc iute in primele 15 minute, apoi la foc mic, inca o 45 de minute, pana devine ferma si prinde o crusta aurie.
- Amesteca smantana pentru glazura si zaharul, impreuna cu razatura de lamaie. Intinde crema de smantana peste tarta imediat ce a fost scoasa din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca incet, la temperatura camerei. Da-o la rece. A doua zi este perfecta.
- Scoate tarta din tava, a doua zi. Cand este rece iese foarte usor, dupa ce scoti peretele detasabil.
- Serveste tarta, simpla sau cu sirop de fructe.
Sfat Eva: Poti acoperi tarta cu o glazura clasica de ciocolata sau cu dulceata.
Ingrediente:
Pentru blat: trei foi de napolitane (sau biscuiti uscati si foarte fini sau fulgi de porumb de foarte buna calitate), 100 de grame de unt nesarat, trei linguri de zahar pudra.
Pentru umplutura: 700 de grame de branza de vaci proaspata, dulce si foarte bine scursa, 200 de grame de smantana groasa, 6 oua mari, 12 linguri de zahar, cinci linguri de faina, coaja de la o lamaie, rasa fin, un baton de vanilie.
Pentru glazura: 200 de grame de smantana groasa, patru linguri de zahar tos, coaja de lamaie
Mod de preparare:
- Sfarama foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb pana se fac ca un pesmet. Amesteca-i cu zaharul pudra si toarna peste untul topit. Amesteca bine. Pune amestecul pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (cu diametul de 25 centimetri), unsa cu unt (si pe laterala) si preseaza foarte bine bine cu mana. Blatul trebuie sa fie de cel mult doi cm grosime. Da tava la frigider.
- Pune intr-un vas branza, zaharul si smantana si amesteca cu mixerul cinci minute, pana ce se topeste perfect zaharul, iar branza se face cremoasa. Adauga pe rand ouale, si amesteca dupa fiecare, cateva minute. Adauga semintele din batonul de vanilie si coaja de lamaie, apoi faina. Amesteca bine.
- Rastoarna umplutura in tava, peste blat. Niveleaza frumos tarta. Pune prajitura la copt in cuptorul cald, la foc iute in primele 15 minute, apoi la foc mic, inca o 45 de minute, pana devine ferma si prinde o crusta aurie.
- Amesteca smantana pentru glazura si zaharul, impreuna cu razatura de lamaie. Intinde crema de smantana peste tarta imediat ce a fost scoasa din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca incet, la temperatura camerei. Da-o la rece. A doua zi este perfecta.
- Scoate tarta din tava, a doua zi. Cand este rece iese foarte usor, dupa ce scoti peretele detasabil.
- Serveste tarta, simpla sau cu sirop de fructe.
Sfat Eva: Poti acoperi tarta cu o glazura clasica de ciocolata sau cu dulceata.