Tartă Bennoffee
Câteva banane, puţină frişcă, multă bunăvoiţă şi o poftă teribilă de dulce... Acestea sunt, pe scurt, ingredientele principale. Dar să vedem ce alte surprize ne mai rezervă acest fel de desert.
Ingrediente pentru blat...
250 g biscuiţi digestivi
125 g unt topit
Biscuiţii se macină în blender, iar peste "tocătura" obţinută se pune untul. După ce untul este absorbit cum trebuie, compoziţia obţinută se presează într-o formă de tartă şi se bagă la rece pentru următoarele 30 de minute, până când se întăreşte untul.
Umplutura va fi pregătită din:
400 ml lapte condensat
2 banane mari tăiate felii
250 ml frişcă lichidă
Lapele condensat se fierbe la foc mic până când se obţine consistenţa de care ai nevoie pentru tartă. În paralel, peste aluatul din biscuiţi se aşeaza un strat de felii de banană, apoi se toarnă crema aceasta de lapte obţinută prin fierbere, după care se mai pune un rând de banane. Înainte de a bagă prajitura astfel obţinută la frigider, nu uita de stratul de frişcă de deasupra, care-i va da o savoare şi "un look" nemaipomenit.
Ingrediente pentru blat...
250 g biscuiţi digestivi
125 g unt topit
Biscuiţii se macină în blender, iar peste "tocătura" obţinută se pune untul. După ce untul este absorbit cum trebuie, compoziţia obţinută se presează într-o formă de tartă şi se bagă la rece pentru următoarele 30 de minute, până când se întăreşte untul.
Umplutura va fi pregătită din:
400 ml lapte condensat
2 banane mari tăiate felii
250 ml frişcă lichidă
Lapele condensat se fierbe la foc mic până când se obţine consistenţa de care ai nevoie pentru tartă. În paralel, peste aluatul din biscuiţi se aşeaza un strat de felii de banană, apoi se toarnă crema aceasta de lapte obţinută prin fierbere, după care se mai pune un rând de banane. Înainte de a bagă prajitura astfel obţinută la frigider, nu uita de stratul de frişcă de deasupra, care-i va da o savoare şi "un look" nemaipomenit.