Sufleu de ciocolata
Evident, exista si o varianta de sufle cu ciocolata!
Ingrediente:
cinci oua mari, plus inca trei albusuri, un praf de sare, sase linguri de zahar pudra, doua linguri de faina, 250 ml lapte, 100 grame ciocolata amaruie, doua-trei linguri de rom (original, nu esenta, sau alt alcool – coniac, vodca).
Preparare:
Unge patru forme mici, cu peretii grosi, si tapeteaza-le cu zahar tos. Pune galbenusurile intr-o cratita si freaca-le cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra si bate bine cu mixerul. Adauga faina, amestecand incet.
Intr-un alt vas, pune laptele pe foc si incalzeste-l cat sa suporte degetul. Toarna laptele cald incet peste aluat, amestecand continuu. Adauga ciocolata rasa prin razatoarea cea mai fina sau topita si alcoolul. Bate separat albusurile toate, foarte bine, si incorporeaza-le in aluatul cu ciocolata. Toarna crema in forme si coace-le 20-25 de minute. Serveste imediat pudrat cu zahar, in forma in care s-a copt. Sufleul are la mijloc o zona in care aluatul se lichefiaza si pare ciocolata topita, care se revarsa in momentul in care il “ataci” cu lingurita. Un deliciu!
Ingrediente:
cinci oua mari, plus inca trei albusuri, un praf de sare, sase linguri de zahar pudra, doua linguri de faina, 250 ml lapte, 100 grame ciocolata amaruie, doua-trei linguri de rom (original, nu esenta, sau alt alcool – coniac, vodca).
Preparare:
Unge patru forme mici, cu peretii grosi, si tapeteaza-le cu zahar tos. Pune galbenusurile intr-o cratita si freaca-le cu un praf de sare. Adauga zaharul pudra si bate bine cu mixerul. Adauga faina, amestecand incet.
Intr-un alt vas, pune laptele pe foc si incalzeste-l cat sa suporte degetul. Toarna laptele cald incet peste aluat, amestecand continuu. Adauga ciocolata rasa prin razatoarea cea mai fina sau topita si alcoolul. Bate separat albusurile toate, foarte bine, si incorporeaza-le in aluatul cu ciocolata. Toarna crema in forme si coace-le 20-25 de minute. Serveste imediat pudrat cu zahar, in forma in care s-a copt. Sufleul are la mijloc o zona in care aluatul se lichefiaza si pare ciocolata topita, care se revarsa in momentul in care il “ataci” cu lingurita. Un deliciu!