Spuma de portocale si iaurt
Este o combinatie exotica, dar extrem de usor de preparat!
Ingrediente:
100 ml suc de portocale (il obtii din doua portocale), coaja de la o portocala, 6 borcane iaurt gras cu minim 4% grasime, 3 linguri zahar brun, un plic de gelatina, un varf de cutit de sare.
Preparare:
1. Amesteca cu mixerul iaurtul cu zaharul, pana devine o spuma (destul de lichida). Adauga coaja de portocala si un praf de sare si amesteca. Da la rece.
2. Desfa in doua linguri de apa calda plicul de gelatina. Lasa-o sa se topeasca. Adauga sucul de portocala si amesteca. Adauga spuma de iaurt peste gelatina si sucul de portocala. Amestecul va fi aproape lichid.
3. Pune in pahare sau cani (6-8 portii), presara cateva cristele de zahar brun deasupra si putina coaja de portocala. Da la rece doua ore.
Ingrediente:
100 ml suc de portocale (il obtii din doua portocale), coaja de la o portocala, 6 borcane iaurt gras cu minim 4% grasime, 3 linguri zahar brun, un plic de gelatina, un varf de cutit de sare.
Preparare:
1. Amesteca cu mixerul iaurtul cu zaharul, pana devine o spuma (destul de lichida). Adauga coaja de portocala si un praf de sare si amesteca. Da la rece.
2. Desfa in doua linguri de apa calda plicul de gelatina. Lasa-o sa se topeasca. Adauga sucul de portocala si amesteca. Adauga spuma de iaurt peste gelatina si sucul de portocala. Amestecul va fi aproape lichid.
3. Pune in pahare sau cani (6-8 portii), presara cateva cristele de zahar brun deasupra si putina coaja de portocala. Da la rece doua ore.