Spuma de ciocolata cu migdale
Frigul ne indeamna sa ne concentram atentia asupra unor dulciuri delicioase - in anotimpul rece, avem nevoie de energia furnizata de deserturi, acestea avand chiar si un rol antidepresiv. Daca rostim si cuvantul "ciocolata", probabil ca vom atrage toate privirile asupra noastra, aceasta fiind preferata multora dintre noi. Cu siguranta, este o reteta sortita succesului!
Gustul dulce-amarui al migdalelor completeaza savoarea deosebita a spumei de ciocolata. Suntem convinsi ca vei pregati des aceasta reteta tuturor celor dragi. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
3/4 cana lapte;
4 oua mari;
1/4 cana zahar granulat;
170-200 g ciocolata de menaj semidulce;
1 lingurita esenta de vanilie;
1/2 lingurita esenta de migdale;
2 pana la 3 linguri migdale taiate marunt.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas sau o cratita de dimensiuni medii, amesteca laptele, ouale si zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena. Lasa vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, pana cand compozitia este suficient de groasa incat sa "inveleasca" o lingura din inox cu o pelicula fina. In acest moment, este cazul sa indepartezi vasul de pe foc.
2. Adauga bucatile de ciocolata de menaj si esentele aromate. Amesteca pana cand se topeste ciocolata.
3. Toarna compozitia rezultata in 8 boluri sau cupe de inghetata. Presara totul cu migdale taiate marunt. Lasa cupele la rece cateva ore sau peste noapte.
Gustul dulce-amarui al migdalelor completeaza savoarea deosebita a spumei de ciocolata. Suntem convinsi ca vei pregati des aceasta reteta tuturor celor dragi. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
3/4 cana lapte;
4 oua mari;
1/4 cana zahar granulat;
170-200 g ciocolata de menaj semidulce;
1 lingurita esenta de vanilie;
1/2 lingurita esenta de migdale;
2 pana la 3 linguri migdale taiate marunt.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas sau o cratita de dimensiuni medii, amesteca laptele, ouale si zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena. Lasa vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, pana cand compozitia este suficient de groasa incat sa "inveleasca" o lingura din inox cu o pelicula fina. In acest moment, este cazul sa indepartezi vasul de pe foc.
2. Adauga bucatile de ciocolata de menaj si esentele aromate. Amesteca pana cand se topeste ciocolata.
3. Toarna compozitia rezultata in 8 boluri sau cupe de inghetata. Presara totul cu migdale taiate marunt. Lasa cupele la rece cateva ore sau peste noapte.