Spumă de ciocolată
O reţetă simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci!
Ingrediente:
200 grame ciocolată;
20 grame unt;
20 grame coniac;
200 grame friscă;
4 ouă;
5 pişcoturi;
coaja rasa de portocala;
ciocolata rasă pentru ornat.
Mod de preparare:
Topeşte pe aburi ciocolata şi untul.
Separă gălbenuşurile de albuşuri în vase separate. Bate gălbenuşurile împreună cu coaja rasă de portocală, adaugă coniacul şi bate până devine o spumă.
Adaugă pasta de ciocolată şi unt şi mai bate puţin. Pune albuşurile bătute spumă şi amestecă. La urmă, adaugă frişca şi amestecă încet.
Toarnă compoziţia într-un vas şi pune-l la frigider.
Se serveşte în cupe.
Spuma de ciocolată are "termen de valabilitate" 24 de ore.