Spuma de branza cu dulceata
Usor de preparat, acest desert va fi favoritul celor mici.
Ingrediente si cantitati:
250 g branza de vaci
1-2 linguri smantana degresata
3 linguri zahar pudra
zeama de la o portocala
2-3 linguri nunca de cocos/nuca macinata/alune pisate/fulgide migdale/fistic
bucati de fructe sau fructe din dulceata, dupa gust
Mod de preparare:
1. Branza proaspata de vaci se amesteca cu o lingura, doua cu smantana subtire si slaba si trei linguri cu zahar pudra, plus zeama de la o portocala. Ingredientele se bat foarte bine cu mixerul, timp de 10 minute.
2. Se adauga 2-3 linguri cu nuca de cocos sau nuca macinata, fulgi de migdale, alune pisate, fistic (in orice combinatie, dupa gust). Se lasa la rece. Se serveste in cupe, cu fructe proaspete sau fructe din dulceata (de preferat capsune, zmeura, caise).