Smochine cu iaurt şi miere
Surprinde-i pe cei dragi cu un desert delicios şi uşor de preparat.
1/2 linguriţă de extract de vanilie
2 smochine proaspete, tăiate felii
1 linguriţă nuci, tocate
2 linguriţe miere
coajă de lămâie
Ingrediente
200 g iaurt degresat1/2 linguriţă de extract de vanilie
2 smochine proaspete, tăiate felii
1 linguriţă nuci, tocate
2 linguriţe miere
coajă de lămâie
Mod de preparare
Aşază un strat de hârtie pentru filtru de cafea într-un vas sau cană mai mare, după care toarnă iaurtul. Acoperă vasul şi pune-l la frigider timp de cel puţin 8 ore (până la 24 de ore).
Amestecă într-un castron iaurtul şi vanilia, dupa care adaugă bucăţile de smochine. Împarte compoziţia în două şi toarn-o în pahare. Presară nuca peste cele două porţii, apoi împraştie şi mierea. Opţional, poţi presăra coajă de lămâie.
Credit foto: EverydayHeath.com