Savarina
Crezi ca nu poti prepara singura o prajitura delicioasa de cofetarie? Incearca reteta noastra si te vei convinge de contrariu!
Ingrediente si cantitati:
5 linguri cu zahar pudra
5 oua
5 linguri cu pesmet
coaja rasa de la o lamaie
zeama de lamaie
esenta de rom
frisca
Mod de preparare:
1. Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.
2. Se pune compozitia in forma de savarina si se coace la foc potrivit.
3. Dupa ce e gata, se insiropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Cand s-a racit, se umple golul cu frisca.
Ingrediente si cantitati:
5 linguri cu zahar pudra
5 oua
5 linguri cu pesmet
coaja rasa de la o lamaie
zeama de lamaie
esenta de rom
frisca
Mod de preparare:
1. Se freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.
2. Se pune compozitia in forma de savarina si se coace la foc potrivit.
3. Dupa ce e gata, se insiropeaza cu un sirop de zahar, apa si rom. Cand s-a racit, se umple golul cu frisca.