Sarlota de vanilie in sos caramel
Nu pot face aprecieri, trebuie preparata si gustata!
Ingrediente:
1l lapte, sase linguri de zahar, patru oua intregi, doua linguri de faina, un baton de vanilie zahar vanilat, 100 grame unt. Pentru sirop: trei linguri zahar tos si o cana de apa.
Preparare:
Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul. Adauga faina si semintele din batonul de vanilie si amesteca bine cu un tel. Adauga jumatate din lapte, caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca continuu. Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa se lege, pana la densitatea care iti place. Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place. Da la rece si serveste-o dupa circa doua-trei ore, cu sos caramel (arde zaharul si, cand s-a colorat uniform, adauga apa si lasa sa fiarba putin).
Ingrediente:
1l lapte, sase linguri de zahar, patru oua intregi, doua linguri de faina, un baton de vanilie zahar vanilat, 100 grame unt. Pentru sirop: trei linguri zahar tos si o cana de apa.
Preparare:
Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul. Adauga faina si semintele din batonul de vanilie si amesteca bine cu un tel. Adauga jumatate din lapte, caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca continuu. Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa se lege, pana la densitatea care iti place. Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place. Da la rece si serveste-o dupa circa doua-trei ore, cu sos caramel (arde zaharul si, cand s-a colorat uniform, adauga apa si lasa sa fiarba putin).