Cauta in 21.294 retete

Sarlota de portocale

Foarte aromata, foarte gustoasa si foarte usor de facut.

Ingrediente:
trei portocale, 16-18 piscoturi de sampanie, sase galbenusuri, noua linguri de zahar, un sfert de litru de lapte, sase foi de gelatina, 500 grame frisca.

Preparare:
Rade coaja celor trei portocale. Stoarce sucul de la o portocala, restul fructelor taie-le in bucatele pe care presari trei linguri zahar tos. Da fructul la rece.
Freaca galbenusurle cu sase linguri de zahar si adauga un sfert de litru de lapte rece. Bate amestecul pe foc pana se ingroasa.
Adauga foile de gelatina (tinute in apa rece), in crema de ou cu lapte pana se dizolva complet. Adauga coaja de portocala si 500 grame frisca.
Uda o cratita cu apa, pune pe fundul cratitei si pe margini bucatile de portocala, apoi toarna un strat de crema. Pune piscoturile stropite cu suc de portocala. Umple cratita, alternativ cu crema si piscoturi. Ultimul strat trebuie sa fie crema. Lasa la rece sase ore, apoi rastoarna pe un platou si serveste sarlota decorata dupa plac cu frisca sau bucati de portocala.

Comentarii (3)

  • SIMONA  pe 12 sep 2009, 19:30
    delicios

    cred ca este foarte delicioasa,arata foarte bine,as vrea sa stiu daca pot pune gelatina care este in pliculet si cam cata?

  • lucia  pe 14 feb 2011, 21:50
    ha, ha...

    pai o rezovasi cu gelatina??

  • pisy  pe  2 aug 2011, 22:09
    FT GUSTOS

    nu o mai fa pe desteapta ca ma descur si cu gelataina

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod