Saratele cu chimen
Clasice, gustoase si usor de preparat.
Ingrediente:
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte cald, 1 lingura de smantana, o lingurita rasa de sare, doua linguri de chimen.
Preparare:
Amesteca intr-un castron untul moale impreuna cu faina, cu mana. Adauga un ou, laptele, smantana, sarea si chimenul. Framanta bine, si da aluatul la rece circa o ora. Intinde o foaie, pe care o ungi cu ou batut. Poti presara putina sare grunjoasa deasupra. Taie fasii cat se poate de subtiri si coace-le in tava unsa si tapetata cu faina, la foc iute, 15-20 de minute.
Sfat Eva: poti pune si alte seminte in loc de chimen, sau poti presara deasupra parmezan ras.
Ingrediente:
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte cald, 1 lingura de smantana, o lingurita rasa de sare, doua linguri de chimen.
Preparare:
Amesteca intr-un castron untul moale impreuna cu faina, cu mana. Adauga un ou, laptele, smantana, sarea si chimenul. Framanta bine, si da aluatul la rece circa o ora. Intinde o foaie, pe care o ungi cu ou batut. Poti presara putina sare grunjoasa deasupra. Taie fasii cat se poate de subtiri si coace-le in tava unsa si tapetata cu faina, la foc iute, 15-20 de minute.
Sfat Eva: poti pune si alte seminte in loc de chimen, sau poti presara deasupra parmezan ras.