Saratele (biscuiti sarati)
Reteta adevarata de saratele se face cu un aluat care contine cartofi.
Ingrediente:
150 de grame de unt proaspat, 150 de grame de faina, 150 de grame de cartofi fierti, o lingurita rasa de sare, un ou, doua lingurite de mac si doua de susan.
Prepapare:
amesteca untul, cartofii foarte bine sfaramati si faina, impreuna cu sarea, pana rezulta un aluat potrivit de tare. Intinde o foaie groasa de un centimetru, unge bine foaia cu ou batut si taie aluatul in fasii de late de un deget si lungi de patru-cinci centimetri. Presara deasupra seminte de mac si susan si aseaza saratelele in tava pudrata cu faina. Coace saratelele la foc potrivit 15-20 de minute, in cuptorul bine incins.
Sfat Eva: daca vrei, pune foarte putina sare in aluat, si presara deasupra, alaturi de semintele de mac si de susan si sare grunjoasa. Deasupra poti pune ce fel de seminte vrei. Si daca vrei ceva cu totul deosebit, foloseste faina integrala.
Ingrediente:
150 de grame de unt proaspat, 150 de grame de faina, 150 de grame de cartofi fierti, o lingurita rasa de sare, un ou, doua lingurite de mac si doua de susan.
Prepapare:
amesteca untul, cartofii foarte bine sfaramati si faina, impreuna cu sarea, pana rezulta un aluat potrivit de tare. Intinde o foaie groasa de un centimetru, unge bine foaia cu ou batut si taie aluatul in fasii de late de un deget si lungi de patru-cinci centimetri. Presara deasupra seminte de mac si susan si aseaza saratelele in tava pudrata cu faina. Coace saratelele la foc potrivit 15-20 de minute, in cuptorul bine incins.
Sfat Eva: daca vrei, pune foarte putina sare in aluat, si presara deasupra, alaturi de semintele de mac si de susan si sare grunjoasa. Deasupra poti pune ce fel de seminte vrei. Si daca vrei ceva cu totul deosebit, foloseste faina integrala.