Retete de inghetata: fara lapte, oua, zahar
Cele mai simple si sanatoase retete de inghetata pe care le prepari acasa in maxim 10 minute. Fara produse lactate, zahar, oua, doar cu ingrediente 100% sanatoase. Descopera-le si bucura-te de ele toata vara!
Ingredientele de baza sunt nucile caju, uleiul de cocos si mierea de albine. Pentru a indulci inghetata poti sa folosesti si siropul de agave care a inceput sa apara si in magazinele din Romania. Combinatiile pe care le poti face sunt nenumarate, in functie de preferintele tale. Iar acum ca au aparut fructele de sezon poti sa profiti din plin de ele si sa le adaugi atat in compozitia inghetatei, cat si ca topping.
Inghetata de ciocolata
Poti prepara o inghetata delicioasa de ciocolata la care sa adaugi menta, zmeura sau alte arome preferate:
- 1 cana nuci caju
- apa cand sa acopere nucile in blender
- 1 lingura pudra de cacao
- 1 banana inghetata
- 1/4 cana miere de albine sau sirop de agave
- cuburi de gheata
- 1 avocado (optional)
- 1 lingura ulei de cocos (optional, il gasesti in supermarketurile mari si la magazinele naturiste online)
Se pun in blender toate ingredientele si se amesteca pana obtii o consistenta cremoasa. Poti sa o consumi ca atare sau sa o lasi la congelator, dupa care sa o mixezi in robot pentru a obtine o consistenta de inghetata.
Urmareste procesul de preparare in filmul de mai jos
Inghetata de banane - cea mai simpla inghetata
O prepari in 3 minute si o poti consuma imediat. Este solutia perfecta si rapida pentru zilele de vara.
- Ai nevoie doar de banane pe care le cureti si le pui intr-o punga in congelator cu o seara inainte de a prepara inghetata. In functie de preferinte, poti sa adaugi topping de diverse fructe, nuci, scortisoara sau sos de ciocolata.
Se pun bananele in robotul de bucatarie si se amesteca pana obtii o consistenta cremoasa si delicioasa. Si voila inghetata 100% sanatoasa si delicioasa. De asemenea, poti sa o combini cu alte fructe congelate: capsuni, zmeura, afine etc.
Pentru sosul de ciocolata ai nevoie de curmale fara samburi, apa si miere de albine. Se lasa curmalele la inmuiat in apa cateva ore. Se pun in blender si se adauga pudra de cacao. Sau daca preferi sosul de caramel, poti sa amesteci in blender nuci braziliene sau macadamia cu cateva curmale inmuiate, apa si eventual putina miere de albine (dupa preferinta).
Urmareste filmuletul de mai jos:
>>> in pagina urmatoare gasesti o reteta pentru inghetata de capsuni si pentru cea cu nuca de cocos
Inghetata de capsuni
Pentru a prepara inghetata de capsuni ai nevoie de:
- 2 cani de cuburi de gheata
- 2 cani de nuci caju inmuiate peste noapte in apa
- 400 grame de capsune
- 1/2 cana sirop de agave sau miere de albine (siropul de agave il gasesti in supermarketuri)
- 1 lingurita ulei de cocos (il gasesti in supermarketurile mari si la magazinele naturiste online)
Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le pana capata o consistenta cremoasa.
Se toarna compozitia intr-un recipient inchis si se introduce in congelator.
Poti sa urmaresti intreg procesul de preparare in filmul de mai jos
Inghetata cu nuca de cocos
Daca iti place nuca de cocos, poti sa prepari o inghetata delicioasa, avand nevoie de:
- 1/2 cana ulei de cocos
- 1/2 cana fulgi de cocos (poti sa pui si miez de nuca de cocos crud)
- 1/4 cana miere de albine sau sirop de agave
- 1 cana nuci caju
- 1 cana apa plata
- capsuni pentru ornat
- pudra de orz verde (optional, daca vrei sa faci si inghetata verde ca sa combini culorile). Vei obtine o aroma de ceai verde care este delicioasa.
Se amesteca toate ingredientele in blender, se toarna intr-un bol, se acopera si se introduce in congelator. Bineinteles, poti sa optezi pentru alte solutii de a colora inghetata, adaugand diverse fructe.
Urmareste procesul de preparare in filmul de mai jos: