Cauta in 21.294 retete

Produse de post: Cornuleţe cu tofu

Suntem în Postul Paştelui şi nu puteam să nu-ţi recomandăm astăzi un produs permis în această perioadă.

Dacă pentru felurile principale, soluţii sunt multe, desertul de post creează multe probleme.

În general, dacă vrei ceva dulce este obligatoriu să foloseşti lapte, ouă, iată însă că am găsit pentru tine un desert foarte gustos, uşor de făcut, dar şi potrivit pentru această perioadă.




Ca şi ingrediente ai nevoie de:


600 grame de făină
200 ml de lapte de soia simplu
80 grame margarină
40grame drojdie proaspătă
300 grame de Tofu simplu în saramură
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de stafide
200 grame de zahăr


Ce trebuie să faci ca să le prepari?


Drojdia se va amesteca cu 3 linguri de lapte de soia cald şi cu o linguriţă de zahăr. Peste acest amestec se adaugă puţină făină, alături de margarină şi de restul de lapte. Aluatul astfel obţinut se frământă bine şi se lasă la dospit circa 15 - 20 de minute.

În timp ce coca creşte, brânza tofu desărată se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilat şi cu stafidele. Din aluatul dospit se întinde câteo foaie, se decupează pătrate de 7 cm, iar apoi fiecare pătrat se taie în câte 2 triunghiuri. Următorul pas constă în realizarea efectivă a cornuleţelor, astfel.. În fiecare triunghi se pune câteo linguriţă din compoziţia pe bază de brânză tofu. Se rulează triunghiurile dinspre una din laturile mici către vârful opus.

Triunghiurile se coc circa 25 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 200 garde C. După ce s-au copt, cornuleţele se scot din cuptor şi se pudrează cu zahăr pudră.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod